Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Παίζουν το παιχνίδι του Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό

«Όχι άλλο ασφαλιστικό». Αυτό θα φωνάζουν σε λίγο καιρό οι Έλληνες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία. Όμως, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, ο τρόπος που διαπραγματεύεται με την τρόικα, οι διαρροές που περνά ο Α. Λοβέρδος εσκεμμένα για τα όρια, τα ποσά και όλες τις αλλαγές καθώς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να φανεί ότι κάνει σκληρό αγώνα, έχουν προκαλέσει Overdose στον κόσμο. Βομβαρδισμός ειδήσεων και λεπτομερειών γύρω από τη σύνταξή του όταν την ίδια στιγμή αγνοεί αν αύριο θα έχει δουλειά. Είναι τόσο επίφοβος για τη θέση του, τρέμει στην ιδέα να μείνει άνεργος, δουλειές δεν υπάρχουν αλλά εκεί το κράτος. Να τον τρομάξει με τη σύνταξή του, ότι πιο ιερό έχει δηλαδή για τα γηρατειά του.

Το παιχνιδάκι με το ποσοστό της αναπλήρωσης που έπαιξε η κυβέρνηση, η ερμηνεία του μνημονίου και η απάντηση της Κομισιόν ότι δεν έχει ζητήσει μείωση στο μισό είναι ενδεικτικά του πώς λειτουργεί η κυβέρνηση. Πανικοβάλλει τον κόσμο, εμφανίζεται ο Λοβέρδος ως Ρομπέν που μας σώζει από τους κακούς και το παραμύθι συνεχίζεται.

Διότι αν, λένε , έχουμε καταφέρει να διασώσουμε τη σύνταξή μας με ποσοστό αναπλήρωσης 48% και επιπλέον τη βασική σύνταξη, το επικουρικό κ.λπ. όλα καλά. Είναι όμως όλα καλά; Ή μήπως ξεχνάμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου κατεδαφίζονται κεκτημένα δεκαετιών, καταστρέφονται οικογένειες, οι γυναίκες με παιδιά θα δουλεύουν μια ζωή, μειώνονται οι συντάξεις, αυξάνονται τα όρια, τελειώνουν οι αποζημιώσεις, αυξάνονται οι απολύσεις.

Το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο πακέτο για το ασφαλιστικό ήλθε από την σοσιαλιστική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ αναλώνονται στο ποσοστό αναπλήρωσης και παίζουν το παιχνίδι του Λοβέρδου.

http://www.antinews.gr/?p=48958