Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΟΣ ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη!!!



ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!

Την αναβολή της κατασκευής και το σταμάτημα της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης εξετάζει η Ρωσία εξαιτίας της αναποφασιστικότητας της βουλγαρικής κυβέρνησης για το έργο.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Sergei Shmatko δήλωσε: “Σήμερα πρέπει να δηλώσουμε πως το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει πρακτικά αναβληθεί. Δεν λέω πως θα το σταματήσουμε, αλλά θα το αναβάλουμε μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της Βουλγαρίας και θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή του.”

Το Δεκέμβριο ο Shmatko άσκησε κριτική στη Βουλγαρία για την εστίασή της στην “οικολογική αποτελεσματικότητα” του αγωγού και τις ανησυχίες της για το σχεδιαζόμενο σύστημα διανομής μεριδίων.




Να θυμίσουμε ότι η ρωσική μεριά είχε ζητήσει από την Ελλάδα να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις με την Βουλγαρία έτσι ώστε ο αγωγός να προχωρήσει..

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί από την ρωσική πλευρά ότι κοιτάει πέρα από τον ατλαντικό και εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα...

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Γ.Παπανδρέου και Θ.Πάγκαλος όταν πρωτοεκλέκτηκε η κυβέρνηση του Πασόκ είχε θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του αγωγού με όρους αντίστοιχους με αυτούς που ζητούσε η Βουλγαρία!!!!!!!!

τακτική που κάποιοι θεώρησαν -μεταξύ αυτών και αυτό το blog-ως το πρώτο βήμα για την οριστική αναβολή του αγωγού!!!!!



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΠΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ!!!!!!!
http://udemand.blogspot.com/2010/06/blog-post_2327.html