Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα μέτρα - Λαγκάρντ: Να μειωθούν δραστικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα

Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα δοθεί μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφερόμενη ειδικά στην Ελλάδα. Παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην οικονομική συγκυρία και ανέφερε ότι αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι επιλογή. Ταυτόχρονα τόνισε ότι σύμφωνα με τον Στρος Καν (επικεφαλής ΔΝΤ) οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα θα συνεχιστούν έως τις αρχές Μαϊου. Παράλληλα έθσε εκ νέου θέμα νέων μέτρων , θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Οι αιτιάσεις των Γερμανών για το πακέτο στήριξης προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις των επενδυτών στην ελληνική αγορά. Σε δηλώσεις της η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Λαγκάρντ δήλωσε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ συνάντηση θα έχουν την ίδια ώρα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Β. Σόιμπλε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν, ενώ ο Σόιμπλε ανέφερε ότι η Γερμανία θα στηρίξει το μηχανισμό.