Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η κατάσταση είναι τραγική...

Τα πράγματα δεν είναι απλώς δραματικά, είναι μια σκέτη τραγωδία και όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί, σαν την κυβέρνηση για παράδειγμα.

Μην απορήσετε λοιπόν αν σύντομα (μέσα στο χρόνο) η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση, στάση πληρωμών ή όπως αλλιώς το λένε οι τεχνοκράτες.
Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μονόδρομος όπως και ότι συνεπάγεται αυτό. Πλέον πολλοί δεν αποκλείουν ακόμη και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη με ταυτόχρονη επιστροφή στη δραχμή και υποτίμηση αυτής. Ελπίζουμε μόνο να...
είμαστε εμείς τόσο απαισιόδοξοι και να μη γίνει κάτι τέτοιο.

Όμως, σίγουρα τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε. Ο μηχανισμός στήριξης στον οποίο προσέφυγε ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν είναι έτοιμος αλλά δεν είναι και σίγουρος έπειτα από τα εμπόδια που βάζει η Γερμανία. Πριν λίγο η Μέρκελ είπε ότι θα δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα μόνο εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο και αφού καθίσουν όλοι μαζί και επιβάλλουν νέο πακέτο επώδυνων μέτρων.
Οι αγορές συνεχίζουν το κερδοσκοπικό τους παιχνίδι, τα spreads έφτασαν στις 663 μονάδες, επίπεδο που είχαμε να δούμε από το 1998. Το Χρηματιστήριο καταποντίζεται υπό το φόβο ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων.
Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δεν ξέρει πώς να χειριστεί το όλο θέμα που έχει ξεφύγει από τα χέρια της. Και για να μην ξεχνάμε αυτό που είπε στις ΗΠΑ ο Γ. Παπακωνσταντίνου: “Οι κερδοσκόποι που στοιχηματίζουν κατά της Ελλάδας θα χάσουν και το πουκάμισό τους”.
Τον άκουσαν οι κερδοσκόπο και σήμερα μας πήραν τα… σώβρακα και τις φανέλες.


Από το ANTINEWS