Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: “Το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος”






Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Βασικός σχολισμός:

Αλήθεια δεύτερη: Το ΔΝΤ δεν ήταν μπλόφα. Θα ήταν από τον Οκτώβριο πραγματικότητα αν δεν είχε υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

1. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε από την πρώτη στιγμή στους ευρωπαίους εταίρους μας την αλήθεια: Με δεδομένη την διαλυμένη οικονομία που κληρονομήσαμε, χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη, το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος. Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Καμία μπλόφα.

-Με τιτάνια διπλωματική προσπάθεια όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου μετέτρεψε την αλήθεια αυτή σε ένα ισχυρό επιχείρημα κινητοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, μετά από εργώδεις δικές μας προσπάθειες, προχώρησε σε πρωτοφανή βήματα στήριξης της Ελλάδας δημιουργώντας ολόκληρο μηχανισμό στήριξης – δίκτυ ασφάλειας, εκεί όπου μερικούς μήνες πριν δεν υπήρχε τίποτα.

Μηχανισμός ο οποίος θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο ευρωπαϊκός, όπως ακριβώς είχαμε προτείνει. Πρόταση που προσέκρουσε στη στάση συγκεκριμένων συντηρητικών ηγεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους ήθελαν και την συμμετοχή του ΔΝΤ.

2. Το ΔΝΤ δεν ήταν μπλόφα γιατί, δυστυχώς, δεν ήταν μπλόφα τα χρέη, τα ελλείμματα και η γενικευμένη αποσύνθεση στο κράτος που άφησε πίσω της η παρέα του «καταλληλότερου». Αυτά πληρώνουμε σήμερα και αυτά μας πήγαιναν κατευθείαν στη χρεοκοπία και στο ΔΝΤ -άνευ όρων, χωρίς έλεος.

======================

Σχόλιο: Ακριβώς. Από ένα σημείο και μετά το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος. Όμως γιατί δεν το είπαμε νωρίτερα; Γιατί δουλέψαμε τον κόσμο; Γιατί δεν φερθήκαμε σαν να παραλάβαμε χρεοκοπημένη χώρα; Όλοι θυμόμαστε στο Ζάππειο τις φιέστες των 100 ημερών και το Νταβός τον ΟΒΑΜΑ το Σαν ντομένικο τον αθεμπιίγιο τα βιογραφικά κλπ κλπ.

Τα φωνάζαμε από έδω κάτω: Κύριε Παπανδρέου εσείς είστε το πρόβλημα.

Και τέλος πάντων αφού είναι μονόδρομος κύριε μου γιατί δεν πατάμε το κουμπί και χάνουμε ακόμη τα χρήματα μας;