Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Πρόγραμμα ‘αλλ/καρφώματος’ πολιτών











Τελικά όταν ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου έλεγε ότι επί πρωθυπουργίας του θα γίνουμε η …Δανία του Νότου το εννοούσε απόλυτα.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μπορούμε πλέον να αισθανόμαστε….Δανοί. Καθιερώνει το «αλληλοκάρφωμα» και μάλιστα το...επιδοτεί κατά τα πρότυπα της Δανίας( στην οποία παρεμπιπτόντως οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων γι` αυτό το μέτρο είναι τεράστιες).

Ορίζεται δηλαδή αμοιβή για όποιον καταγγείλει και πιστοποιηθεί, είτε δωροδοκία τελωνειακού ή εφοριακού υπαλλήλου ή φορολογική ή τελωνειακή παράβαση συναλλασσόμενου και προσδιορίζεται το ύψος της αμοιβής σε συνάρτηση με το ποσό του προστίμου που θα εισπραχθεί από το δημόσιο.

Στην άγρια Δύση ( με τις ταινίες της οποίας μεγάλωσε ο πρωθυπουργός μας) υπήρχαν οι κυνηγοί κεφαλών. Σήμερα καθιερώνεται ένα ….νέο επάγγελμα , αυτό του κυνηγού της φοροδιαφυγής. Και επειδή ένεκα του DΝΑ του Έλληνα ,συνεπικουρούμενο με την ….εκπαίδευση του επί σειρά ετών με τις εισπρακτικές εταιρίες, προβλέπεται να δημιουργηθεί μια νέα κάστα «επαγγελματιών» οι οποίοι θα δραστηριοποιηθεί στον ανωτέρω τομέα.

Η οικονομική κρίση θα μετατρέψει πολλούς σε σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών. Μάλιστα προς τον σκοπό τούτο σε άλλο άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου( άρθρο 8 , παράγρ. 20) τους δίδονται και τα αντίστοιχα εργαλεία ( τα περί φορολογικού και ιδιωτικού απορρήτου πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων).

Έτσι προβλέπεται η ….θεσμοθέτηση της χρήσης του διαδικτύου στη δημοσιοποίηση του καταλόγου φορολογουμένων που συντάσσεται κάθε χρόνο από κάθε Δ.Ο.Υ. και που περιέχει: α) το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία μιας επιχείρησης, β) τον τίτλο και τα στοιχεία των φορολογουμένων, γ) το καθαρό εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα δ) το συνολικό καθαρό εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία και ε) τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.

Ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι οι κυβερνώντες …νίπτουν τας χείρας τους στο γεγονός ότι αυτά τα δεδομένα θα βρουν εφαρμογή σε κάθε ποινική και εγκληματική δραστηριότητα ( ληστείες, απαγωγές κλπ).

Αυτό που αδυνατεί να πράξει το κράτος ( τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής) με τη χρόνια ανικανότητα του, θα καλούνται σήμερα να το πράττουν οι… πολίτες. Όμως οι κοινωνικές συνέπειες αυτού του «εγχειρήματος» θα είναι τεράστιες. Θα διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας και θα καταρρακωθεί το κράτος δικαίου.

Στην Κοπεγχάγη όπου εφαρμόζεται αυτό το μέτρο ( σε δημοτικό επίπεδο) έχουν παρατηρηθεί πλήθος κοινωνικών εκρήξεων. Ο γείτονας καταγγέλλει τον γείτονα και αυτός με την σειρά του τον πρώτο. Μέχρι και βία έχει καταγραφεί στους ψυχρούς Δανούς, συνέπεια αυτού του μέτρου. Πόσο μάλιστα σε ….μεσογειακούς πολίτες που το «αίμα τους βράζει»!

Ναι στην αντιμετώπιση της λαίλαπας της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής στη χώρα μας, αλλά με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού. Όχι στην κοινωνική διάρρηξη και τον ενταφιασμό των ηθικών αξιών.

Γιατί η κατάδοση , όταν μάλιστα επιχειρείται να εμπεδωθεί στην παιδεία και την κουλτούρα (Η λέξη κουλτούρα ενσωματώνει τη δήλωση τόσο της πνευματικής καλλιέργειας όσο και του πνευματικού πολιτισμού ,σε αντιδιαστολή προς τον τεχνικό / υλικό) του έλληνα, είναι κοινωνικό και εθνικό έγκλημα.
Δεν είναι τυχαία τα συνώνυμα της λέξεως καταδότης στα ελληνικά λεξικά. Σπιούνος, χαφιές, προδότης είναι μερικά απ` αυτά.

Αυτό που τελικά αδυνατεί να καταλάβει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς , η κοινωνική έκρηξη είναι …προ των πυλών.
Ανάχωμα της είναι μοναχά η κοινωνική συνοχή και οι ηθικές αξίες. Όταν αυτά τα δύο διαταραχθούν τότε η κοινωνική έκρηξη θα γίνει ανεξέλεγκτο τσουνάμι βίας.

Και η ευθύνη αυτής της κυβέρνησης που θα στρέψει τον Έλληνα εναντίον του Έλληνα, τον αδελφό εναντίον του αδελφού, τον γείτονα εναντίον του γείτονα, είναι τεράστια.

ΥΓ. Ο χαφιεδισμός ιστορικά υιοθετήθηκε και εφαρμόστηκε μοναχά από φασιστικά καθεστώτα. Από τους διακοσμητές της πρόσοψης , τους «επιδιορθωτές» της αρετής, τους εκμαυλιστές της ψυχής και τους προαγωγούς του κενού!