Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Νέο αντάρτικο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ.Παπουτσή στη Βουλή. Άδειασε την υπουργό για τους ημιυπαίθριους συμφωνώντας με πρόταση Σιούφα




















Σε νέα δημόσια αντιπαράθεση με υπουργό της κυβέρνησης ήρθε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, τα βέλη του οποίου μετά τον κ. Φ. Σαχινίδη στράφηκαν κατά της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Ο κ. Παπουτσής υιοθέτησε πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ζήτησε τα έσοδα από την προτεινόμενη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους να δοθούν στην κάλυψη του ελλείμματος και στη μείωση του δημόσιου χρέους κι όχι στο Πράσινο Ταμείο που έχει εξαγγείλει η υπουργός, «αδειάζοντάς» την πλήρως.
«Συμφωνώ με τον κ. Σιούφα»
Με τη λιτή φράση «θα ήθελα μόνο να εκφράσω τη συμφωνία μου σε αυτό το οποίο μόλις προηγουμένως είπε ο πρόεδρος ο κ. Σιούφας» ο κ. Παπουτσής ουσιαστικά τάχθηκε ευθέως κατά την απόφασης της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα των ημιυπαίθριων θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στο Πράσινο Ταμείο για να καλύψουν «το έλλειμμα γης που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των ημιυπαίθριων».
«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Οπως μάλιστα διευκρίνισε ο κ. Παπουτσής, «όσον αφορά τις προτεραιότητες που πρέπει να θέτουμε όχι μόνον ως κυβέρνηση, όχι μόνο ως Βουλή, αλλά ως κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου προσθέτω εγώ και του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο κι εκείνο θα πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και να προσαρμόσει τις νομοθετήσεις του και τη διερεύνηση των νομοθετημάτων με βάση τις δέουσες προσεγγίσεις. Και ο νοών νοείτω».
Υπενθυμίζεται ότι η ένσταση του ΣτΕ στη ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους αφορούσε το ότι οι πόροι θα κατευθύνονταν στο έλλειμμα, ενώ η βασική αλλαγή που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση για να υπερβεί τις ενστάσεις του ΣτΕ είναι ότι τα ποσά θα πάνε στο Πράσινο Ταμείο.
(NEA)