Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Μη φοβού Εισαγγελέα κ.Πεπόνη, κάποια μέρα (ελπίζω πολύ σύντομα) "Η_Πατρίς ευγνωμονούσα" θα σας συμπεριλάβει στον Πάνθεον των δικαστών που έκαναν το αυτονόητο για αυτήν: Το Ευ -Εν-συνείδητο Καθήκον


Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς κάλεσαν τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης και λαμβάνουν καταθέσεις φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει τους λόγους που οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης πρέπει να κληθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει να καταθέσουν για το γεγονός ότι η επίμαχη λίστα παρέμεινε αναξιοποίητη επί δύο σχεδόν χρόνια αν και αφορούσε καταθέσεις 1991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Διώτης υποστήριξε ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό «μη αξιοποιήσιμο» καθώς κρίθηκε προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου, ελάχιστα ονόματα από τη λίστα με σκοπό να «εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ». ...

Πάντως να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων καθώς έκριναν ότι η λίστα είναι νόμιμη διότι παραδόθηκε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την Γαλλίδα ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς με έγγραφο τους έχουν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να αναζητήσει εκ νέου την επίμαχη λίστα από τις γαλλικές αρχές προκειμένου να εξακριβώσουν την γνησιότητα της λίστας που έχουν στα χέρια τους.

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Βουλής

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η επίμαχη λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής.

Μάλιστα υπήρξε και επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αναστάσιου Νεράντζη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ρωτούσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1276.html