Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το μετέωρο “Βήμα” της αναζήτησης μίας ιδανικής βαρωνίας.


20121017-015043.jpgΟ κύριος Καρακούσης στο Βήμα, παραθέτει ένα άρθρο που καταλήγει όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια. Είναι ενδεικτικό ότι οι “βαρώνοι” (ο Καραμανλής τους απέδωσε βαρύτερο χαρακτηρισμό) δεν εξαντλούν ποτέ τις προσπάθειες τους για την αρτιότερη εκπροσώπηση τους στο κυβερνητικό σχήμα.
Δυστυχώς, τα συμφέροντα τους αντιτίθενται με αυτά των Ελλήνων πολιτών. Υποτίθεται δε, ότι το πολίτευμα εκπροσωπεί τους πολίτες και όχι μία κάστα ανεύθυνων ελιτιστών.
Και όμως μέχρι σήμερα ζήσαμε με την ίδια μας την ψήφο, την εκπροσώπηση της διαπλοκής στα έδρανα. Από τον Σημίτη και τον Μαντέλη μέχρι τον ΓΑΠ και τον Παπαδήμο.
Το θετικό είναι ότι τέτοιες προτροπές όπως αυτή που ακολουθεί, δείχνουν ανασφάλεια για την συνάφεια του πολιτικού επακόλουθου με την αλυσίδα της διαπλοκής. Το βέβαιο είναι ότι θα ρίξουν την τελευταία σφαίρα, ακόμα και αν τα σύννεφα καπνού με “σταγονίδια” 
προκαλούν την άμεση αποδοκιμασία εκατομμυρίων πολιτών που όμως το 1997 θα τους διάβαζε με ανοιχτό το στόμα…
Δείτε λοιπόν και θα το αναλύσουμε εκτενέστερα.
Το ζήτημα για μας είναι ότι από την αρχή δεν διαμορφώθηκε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με γνώση και κατανόηση του προβλήματος, που θα επέτρεπε την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και θα απέτρεπε τις πολλές προσβολές. Ακόμη και τώρα ωστόσο υπάρχουν κάποιες δυνατότητες συγκρότησης ενός ενιαίου κυβερνητικού σχήματος Ελλήνων διαπραγματευτών που θα ξέρει τι λέει και τι κάνει. Είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.