Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γιατί η τρόϊκα επανέφερε το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο;



Όλοι θα θυμόμαστε στις αρχές Σεπτέμβρη τους λεονταρισμούς Κουβέλη και Βενιζέλου περί κόκκινων  γραμμών στις απολύσεις στο δημόσιο, αφού βεβαίως είχε διαφανεί ότι η Τρόϊκα δεν το έθετε απαράβατα. 

Άδραξαν λοιπόν την ευκαιρία να δείξουν ότι κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις.

Τι μεσολάβησε όμως και η τρόϊκα τους ξεβρακώνει με αυτόν τον τρόπο; Αυτό που έγινε είναι τα τραπεζικά deals, δηλαδή οι συγχωνεύσεις των τραπεζών και η σκληρή γραμμή που υπάρχει στους τραπεζίτες πως θα πρέπει να κλείσουν καταστήματα και να απολύσουν πολλούς τραπεζοϋπαλλήλους για να υπάρξει όφελος για τους ιδίους.

Οι αντιδράσεις βεβαίως της ΟΤΟΕ θα ήταν σκληρές, αλλά εάν την ίδια εποχή και το δημόσιο έχει δώσει δείγμα γραφής με απολύσεις, το επικοινωνιακό παιχνίδι θα ήταν πολύ ευκολότερο για τους τραπεζίτες.

Εάν δείτε ποιός αντέδρασε σφόδρα στην αποφυγή των απολύσεων από το δημόσιο θα καταλάβετε και το παιχνίδι. Η ALPHA BANK λοιπόν (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63710840) είναι αυτή που μανιωδώς και επαναληπτικά σε κάθε της έκθεση ζητά τις απολύσεις. Για να σώσει το δημόσιο; Ας μην ξεγελιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι, γι'αυτούς χτυπά η καμπάνα.

Η τρόϊκα, σαν όργανο των τραπεζιτών, ζητά αυτά που της υποδεικνύουν και η κυβέρνηση απλά εκτελεί.

Σύντομα όλα αυτά θα είναι πεντακάθαρα.

Οι εργαζόμενοι (όπου και εάν ανήκουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ) θα πρέπει να καταλάβουν πως ο αγώνας είναι κοινός και είναι πρώτα για την ανάκτηση της πατρίδας ώστε να μπορούμε μετά να διεκδικήσουμε μεροκάματα και θέσεις εργασίας.

Η ΟΤΟΕ δρώντας σαν τσιράκι των τραπεζιτών κοιτά μόνο τα συντεχνιακά της θέματα ενώ θα μπορούσε, λόγω των προσβάσεων που διαθέτει, να αποκαλύψει όλο το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας. Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος και τους χρειάζονται θα πρέπει να ενωθούν με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Η ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της γιατί δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό εχθρό στα μέλη της κηρύσσοντας αγώνα εναντίον των ιδιωτικών τραπεζών και κυρίως της ALPHA BANK, καλώντας για παράδειγμα τους ΔΥ να αποτραβήξουν τις καταθέσεις τους από αυτήν; Τι πάει στραβά στην κορυφή της ΑΔΕΔΥ; Γιατί ενώ εκπροσωπεί 700.000 υπαλλήλους απλά τους κρατά καθηλωμένους για να περνάει η κυβέρνηση τα μέτρα που της δίνουν; Όταν έχεις τη δύναμη των 700.000 απλά πας στον Υπουργό και εάν δεν τα βρείτε τον παραιτείς. Η δύναμη είναι στους πολλούς.