Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Παπανδρέου «καίει» το Χάρβαρντ


Ο πρώην πρωθυπουργός πάει στο τρίτο καλύτερο Πανεπιστήμιο  του κόσμου για να διδάξει πώς…καταστρέφεται μια χώρα

Ο Παπανδρέου «καίει» το Χάρβαρντ

 Σε… «κίνδυνο» μπαίνει η κατάταξη του Χάρβαρντ στην τρίτη θέση των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το διάσημο ίδρυμα για σειρά διαλέξεων.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έφτασε στη Βοστώνη το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου, ερχόμενος από το Λονδίνο. Όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο κ. Παπανδρέουεπρόκειτο να διδάξει στο φημισμένο πανεπιστήμιο. Μάλιστα, η σειρά των διαλέξεων που θα έδινε είχε αντικείμενο οικονομικά και πολιτικά θέματα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φανταζόμαστε, ότι θα παρακολούθησαν οι φοιτητές τον κ. Παπανδρέου να εξηγεί τη μέθοδο που ακολούθησε -με μεγάλη επιτυχία- για να οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή, με μαθηματική ακρίβεια!
Πάντως, το διάσημο πανεπιστήμιο δήλωνε «άγνοια» για την παρουσία του κ.Παπανδρέου και την επικείμενη σειρά διαλέξεών του, όταν επικοινώνησε η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Ωστόσο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υπάρχει στη λίστα των συνεργατών του Χάρβαρντ, όπως βλέπουμε και στην ιστοσελίδα του.
Το ταξίδι του κ. Παπανδρέου περιελάμβανε, σύμφωνα με φήμες, και μια στάση στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σάρλοτ.  Προφανώς, ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να διευρύνει το κοινό του, καθώς δεν αρκέστηκε στο φοιτητικό ακροατήριο.