Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γ.ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Η... ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΙΛΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;»

Αποκλειστικό
Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Ο. Σ. Κ. Α.Ε. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), ... χτενίζεται. 
Από την μία ο ελληνικός λαός ματώνει με τα νέα μέτρα, που παίρνουν σε βάρος του οι εντολοδόχοι πολιτικοί  και από την άλλη κάποιοι πονηροί προσπαθούν με περίεργους τρόπους να αγοράσουν οικόπεδο στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μενεμένης, σε διπλάσια τιμή, απ΄ ότι αξίζει, για να χτίσουν ένα δημοτικό σχολείο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγγραφα, που έχουμε στα χέρια μας, το επίμαχο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επι των οδών Σωκ. Καραντινού – Μουτάφη-1, πρόκειται να...αγοραστεί από υπηρεσίες τις Ο.Σ.Κ. Α.Ε. αντί του ποσού των 3.500.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία ανέρχεται στο ποσό του 1.647.924,75 ευρώ.

Τοπογράφοι, που επιμελήθηκαν την μελέτη του οικοπέδου αποφάνθηκαν, σύμφωνα με εγγραφο, ότι το εν λόγω οικόπεδο, είναι μεν άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο. Από το σωματείο εργαζομένων στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για την απαράδεκτη, όπως λένε,  επικείμενη αγορά, από « κάποιους πονηρούς, που θέλουν να οικονομήσουν». Με έγγραφό τους προς τους υπουργούς Χατζηδάκη, Αρβανιτόπουλο, Καλογιάννη και άλλους υπεύθυνους, ζητούν να παρέμβουν το συντομότερο πριν τα σκάγια του επικείμενου σκανδάλου, τους... τραυματίσουν σοβαρά.

Με έγγραφό του το σωματείο εργαζομένων, (Φαβιέρου 30), το οποίο κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., τον διευθύνοντα σύμβολο και την Διεύθυνση Οικονομικής και Διοικητικής Λειτουργίας,θέτει, μεταξύ άλλων, και  τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί δεν συνεχίστηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης του εν λόγω οικοπέδου, αλλά επιλέχθηκε η αποκτησή του με αγορά;

2. Πως αιτιολογείται το αρχικό τίμημα της αγοράς των 3,5 εκατ.  ευρώ ως εύλογο, όταν μειώθηκε μέσα σε μικρό διάστημα (6 μήνες) στα 2,5 εκατ. ευρώ;

3.  Γιατί επελέγησαν εξωτερικοί νομικοί συνεργάτες για διεκπεραίωση των διαδικασιών της αγοράς και όχι η καθ΄ ύλην αρμόδια νομική υπηρεσία
της Ο.Σ.Κ. Α.Ε.

4. ... Υπάρχουν κονδύλια για την αγορά;

Από την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και άλλων φορέων της Ο. Σ. Κ. Α.Ε. έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ε αν συνεχιστούν οι σχετικές  διαδικασίες  και η  αγορά του οικοπέδου γίνει με το ποσό των 3.500.000 ευρώ, τότε θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα. 
http://www.agioritikovima.gr/arthra/9957-gkanellakis-o