Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιπερισπασμός...


Του αντιπερισπασμού το κάγκελο!
Κι ενώ γίνεται η φοβερή και τρομερή διαπραγμάτευση του Σαμαρά με την Τρόικα, εκεί που τρέμουν τα σαγόνια του καρχαρία και ζαρώνουν οι προβοσκίδες των ελεφάντων από την ανελέητη επίθεση του Αντώνη στους διεθνείς μας διώκτες, παίζουν ταυτόχρονα και κάτι άλλα έργα εδώ στο Ελλάντα.

Και τα έργα αυτά έχουν ό,τι χρειάζεται για να τσιμπήσουν την τηλεθέαση απ το κανάλι που δείχνει τη τραγικωμωδία της διαπραγμάτευσης.

Κανάλι 1: Μέτρα, μέτρα, μέτρα...
Ξαναγυρίζω τα κανάλια απ' την αρχή.
Όρεξη έχω να χαλώ τη ζαχαρένια μου;Αλλάζω κανάλι.

Κανάλι 2: Διαρρέουν ξαφνικά όλως τυχαίως κάτι ποσά που αφορούν σε αποδοχές διασήμων καλλιτεχνών. Είχε ξαναπαίξει το έργο και σε προηγούμενο Μνημόνιο. Τότε ήταν το επεισόδιο "Γιατροί του Κολωνακίου" (λίγο τσόντα μου ακούγεται).
Τώρα βγήκε το σίκουελ με τίτλο "Τα μωρά της πίστας".
Ανακατέψανε Τερζή, Σφακιανάκη, Βίσση, Πλούταρχο, Γαλάνη και ό,τι άλλο θέλετε.
Το χυδαίο της υπόθεσης δεν είναι μόνο η σκοπούμενη διαρροή των στοιχείων για πολιτικό όφελος από μια δημόσια υπηρεσία, αλλά και η αποσπασματική δημοσιοποίησή τους.
Ήδη η Γαλάνη βγήκε και ξηγήθηκε ότι αυτά τα πενιχρά έσοδα που της εμφάνισαν στα ΜΜΕ είναι μόνο αυτά που έχει από μια εταιρεία παραγωγής της και ότι δε δημοσιοποίησαν για κάποιον άγνωστο λόγο οι ιθύνοντες της διαρροής και τα υπόλοιπα δηλωμένα έσοδά της...

Δεν ξέρω τι έχει ή δεν έχει κρύψει ο καθένας τους πάντως ξέρω ότι με κάτι τέτοιες φαεινές ιδέες η εικόνα του κράτους μας γίνεται γελοιωδέστερη και απεχθέστερη.
Για να μην αναφερθώ καν στη γελοία παράσταση του Μανώλη Καψή που καθύβρισε χωρίς λόγο την Αλεξίου, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλάζοντας την εστίαση της επικαιρότητας. Και μετά τον εμετό του βέβαια, ζήτησε ταπεινωμένη συγνώμη ως γνήσιο θρασύδειλο ον.
Αλλάζω κανάλι.

Κανάλι 3: Πριν προλάβει να τελειώσει την προειδοποίησή του ο γερο-Φύρρερ, άστραψαν οι ξιφολόγχες της Χρυσής Αυγής και βρόντηξαν επάνω σε πάγκους μικροπωλητών.
Και μάλιστα τραβούσαν οι ίδιοι σε βίντεο τα κατορθώματά τους.
Γνώριζαν καλά πως αυτό θα τους φέρει αντιμέτωπους με την τυφλή δικαιοσύνη. Γιατί το κάνανε άραγε;
Μήπως αποβλέπει στην εξομοίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και των χρυσαυγίτικων εφόδων, ούτως ώστε να προχωρήσει σε απαγόρευση διαδηλώσεων; Αν διαβάσει κανείς το σημερινό εμετικό κεντρικό άρθρο της Καθημερινής, θα διαπιστώσει ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πολλές πιθανότητες;

Αλλάζω κανάλι.

Κανάλι 4: Η ΔημΑρ βάφει κόκκινες τις εμπριμέ γραμμές της και αρνείται να συναινέσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ.
Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να δεχτεί νέα οριζόντια μέτρα (τα παλιά ήταν ΟΚ).
Έτσι, ο φοβισμένος κοσμάκης μπορεί τη μέρα της ψήφισης των μέτρων αντί να πλημμυρίσει το Σύνταγμα, να πλημμυρίσει τελικά τον καναπέ του περιμένοντας να ξυπνήσει η σοσιαλιστική ψυχή του Λοβέρδου, του Ψαριανού και του Χρυσοχοϊδη.
Ώσπου το έργο θα λήξει όπως πάντα με την απαραίτητη πλειοψηφία και με καναδυό απώλειες, αφού οι υπόλοιποι θα πειστούν πως δε γινόταν να μην πουν ναι, αφού αλλιώς "θα βγαίναμε απ' το ευρώ και θα τρώγαμε βελανίδια".
Αλλάζω κανάλι.

Κανάλι 5: Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της Ντόρας για το εκατομμύριο που έβγαλε παράνομα στο εξωτερικό ο ολυμπιονικο-τελετάρχης της συμφοράς Κούβελος.
Κι αυτό τώρα το θυμηθήκανε.
(Εδώ συστήσανε μέχρι και επιτροπη για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων... στη Ντόρα θα κολλούσανε;;;)
Δε θα ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα, θα πω μόνο αυτό που διάβασα σε μια σελίδα.
"Εγώ πάντως, στη θέση του Κούβελου, θα κράταγα εδώ το εκατομμύριο και θα έβγαζα τη Ντόρα στο εξωτερικό"...
Τέλειωσαν τα κανάλια.
Πάω να κοιμηθώ ήσυχος.

Με λίγα λόγια μας αποσπούν απ' το κανάλι των αναίσχυντων μέτρων της χρεωκοπίας, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια για να βλέπουμε τα υπόλοιπαμ που είναι ανώδυνα.
Στο ζήτημα βέβαια της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο ο αντιπερισπασμός. Είναι κι άλλες επιδιώξεις στη μέση που έχουν να κάνουν ΚΑΙ με την επικαιρότητα.
Αλλά η επιλογή της στιγμής των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Αναμαζώξανε τραγουδιστές, μουσικούς, γιατρούς, φακελάκια, μπας και μας στρέψουν το βλέμμα εκεί, μπας και ξαναμασήσουμε το δόγμα "μαζί τα φάγαμε".
Μετά κάνει πλάκα η ΔημΑρ και πάνω απ όλα το ΠΑΣΟΚ που επιτέλους έχει την άνεση να παίξει με το σταριλίκι του λιγάκι. Σου λέει "Τώρα με έχουν ανάγκη, δεν τους έχω. ας κάνω και το ζόρικο."
Κάνουν πλάκα και με τη Ντόρα βεβαια.
Για την υπόθεσή της ξέρουμε καλά ότι αν δεν είχαν "κουμπώσει" την δικαστική απόφαση της ανεξάρτητης τυφλής δικαιοσύνης, τότε δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να αρθεί η ασυλία της. Ευκόλως εννοούμενον...

Με τόσα κανάλια που 'χουμε για επιλογές, ποιος να δει το κανάλι με τα μέτρα του ΜερκελοΣαμαρά και γιατί;

Από Ramnousia