Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η απάντηση στο κουίζ: Οι βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ και η χούντα

Κατ΄αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι, στο taxalia -το γράψαμε πολλές φορές- δεν πιστεύουμε στην κληρονομική ευθύνη κι ότι τα παιδιά δεν ευθύνονται για τις πολιτικές θέσεις των γονιών τους, ούτε χρειάζεται να απολογούνται για αυτές. Είναι χρήσιμες όμως οι ιστορικές γνώσεις, για να μην μας παραμυθιάζουν διάφοροι, για τις ιδεολογικές καταβολές τους.
Έχουμε και λέμε:
.
Η διατελέσασα και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άννα Ραγκούση (Νταλάρα), του Γεωργίου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε το 1954, είναι κόρη του Γεωργίου Ραγκούση, Υποστράτηγου και Αντιστράτηγου και Διοικητή της ΑΣΔΕΝ επί χούντας

Η επίσης διατελέσασα προσκαίρως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1958, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Κούρκουλα, Γενικού Διευθυντή Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας επί χούντας και Αντιπροέδρου του "Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης", πάλι επί χούντας.
Το παρελθόν της φιλοβενιζελικής Κούρκουλα, το έχει καταγράψει και η wikipedia, που χαιρέκακα, ξεκινά τη βιογραφία της ως εξής (εδώ):
"Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου του 1958 και είναι κόρη του Κωνσταντίνου Κούρκουλα, γενικού γραμματέα υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επί Χούντας."
Στη βιογραφία της Άννας Ραγκούση όμως, ξέχασαν οι "προοδευτικοί" της wikipedia να γράψουν οτιδήποτε (!) για τον πατέρα της. (εδώ).
Δυό μέτρα και δυό σταθμά, από τους σοσιαλιστές βιογράφους της -παντελώς αναξιόπιστης- wikipedia.
http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_6297.html