Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εκτακτη είδηση.Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Βελόπουλο, κ.α.

Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Δρούτσας και ο..
Ισίδωρος Κούβελος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».


Τα συγκεκριμένα πρόσωπα περιλαμβάνονταν στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών όπου καταγράφονταν 24 πολιτικοί ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» Ευάγγελου Αργύρη και μετά τα σχετικά πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών που ήλεγξαν 24 συνολικά δηλώσεις «πόθεν έσχες» με εμβάσματα στο εξωτερικό, οικονομικού έτους 2011 (χρήσης 2010), η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε: «τρεις δηλώσεις των κ.κ. Ισίδωρου Κούβελου, Κυριάκου Βελόπουλου, Κωνσταντίνου Δρούτσα βρέθηκαν ανακριβείς, χωρίς επαύξηση περιουσιακής κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί πόθεν έσχες.»


Ο κ. Αργύρης, αναφερόμενος στη δήλωση του τέως ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου, δήλωσε ότι ήταν εκπρόθεσμη αλλά μετά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.


Ο κ. Αργύρης πάντως, επικαλούμενος το νόμο που απαγορεύει επιλεκτική δημοσίευση «πόθεν έσχες», δήλωσε ότι τα επίμαχα «πόθεν έσχες» δεν πρόκειται να δημοσιευτούν παρά μόνο όταν θα ελεγχθεί το σύνολο των δηλώσεων όλων των υπόχρεων πολιτικών και εμμέσως προέτρεψε τους εμπλεκόμενους εάν θέλουν οι ίδιοι να δημοσιοποιήσουν τους λόγους της αποστολής των εμβασμάτων στο εξωτερικό.


Σημειώνεται ότι από τις συνολικά 24 δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ελέχθησαν από τους ορκωτούς λογιστές για εμβάσματα στο εξωτερικό για τις 20 δηλώσεις περιουσιακής δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες».

ΣΚΑΙ
http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_3752.html