Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κάτω και από τριτοκοσμικές χώρες το ΑΕΠ της Ελλάδας...

Επικαλούμενoi στοιχεία του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, οι γερμανικοί Financial Times, υποστηρίζουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ το 2012 θα κινηθεί σε...τριτοκοσμικά επίπεδα, αφού ακόμη και χώρες όπως το Περού, το Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές, αναμένεται να έχουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα.

"Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο" είναι ο τίτλος του....
άρθρου της γερμανικής έκδοσης των "Financial Times" που δημοσιεύεται σήμερα.
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo, για να τονίσει ότι το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.

"Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ", επισημαίνει ο ερευνητής του Ifo, Στέφεν Έλστνερ. Η εφημερίδα αποδίδει την δραματική πτώση, στην κρίση χρέους.

"Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση", αναφέρουν οι FT και θυμίζουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση. Το 2010 την ξεπέρασαν η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 η χώρα μας έπεσε στην 40ή θέση, κάτω από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη.

"Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας", τονίζει ο Μπάρι 'Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Από: ethnos.gr