Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Πλήρης η δικαίωση Σαμαρά για την καταψήφιση του μνημονίου

Δημοσιεύθηκε από natos1 στο Ιουνίου 28, 2010

Με την δέσμευση του Α.Σαμαρά πως επί δικής του διακυβέρνησης το μνημόνιο θ’αποτελέσει παρελθόν, έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ. Όπως φαίνεται λίγο καιρό μετά την καταψήφιση του μνημονίου στη Βουλή από τη ΝΔ , η στάση του Α.Σαμαρά δικαιώνεται πλήρως. Μάλιστα όσοι χαρακτήριζαν ως “ανεύθυνη την στάση της ΝΔ”, τώρα τείνουν να την ασπαστούν.

Στην ουσία τα κόμματα και οι πολιτικοί που εκ των υστέρων δεν ψηφίζουν το ασφαλιστικό , ενώ το ψήφισαν, έχουν αντιληφθεί όχι μόνο το λάθος που έχουν διαπράξει αλλά έχουν αρχίσει να έχουν και πολιτικό κόστος από την επιλογή τους.

Επί παραδείγματι, ο ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές οργανώσεις του με πολλούς ψηφοφόρους ν’αποχωρούν από το κόμμα. Η πτώση αυτή καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει ο κ.Καρατζαφέρης και επεξεργάζεται ο ίδιος.Έτσι εξηγείται η πιο επιθετική αντιπολιτευτική τακτική που παρατηρείται από βουλευτές του και από τον ίδιο.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει προβεί δημόσια, σε αλλαγή της στρατηγικής της. Πάντως πρέπει να θεωρείται βάβαιο πως όταν ιδρύσει κόμμα ,αυτό δεν μπορεί να κινείται στη λογική του μνημονίου καθώς όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέει κανέναν.

Επομένως η στάση του Α.Σαμαρά και της ΝΔ , δικαιώνεται πλήρως με τον πρόεδρο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης να δίνει ελπίδα στον ελληνικό λαό για έξοδο από την κηδεμονία της τρόϊκας και τα “εξαπτέρυγα” ν’αναζητούν νέα στρατηγική.

politicsnews.gr-olympia.gr