Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ… – Πατέρας αυτοκτόνησε γιατί το μνημόνιο στέρησε το γάλα στα τέσσερα παιδιά του

%BF%CF%82

Άνεργος πατέρας τεσσάρων παιδιών απαγχονίστηκε στο ίδιο του το σπίτι καθώς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ούτε καν το γάλα των παιδιών του.

Εκεί μας έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις του μνημονίου που δήθεν διαπραγματεύονται με τους δανειστές για την ανάπτυξη, ενώ οι αυτοκτονίες για λόγους οικονομικούς εξελίσσονται σε μάστιγα εξόντωσης των Ελλήνων.
Η αυτοκτονία συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Ιτέας στη Φωκίδα.

Ο 43χονος άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος από την αδελφή του στη βεράντα του σπιτιού του όπου διέμενε με τα τέσσερα παιδιά του.

Το μνημόνιο που κατά τα άλλα μας «σώζει» του είχε στερήσει τη δουλειά.

Ήταν άνεργος επί μήνες και το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε ούτε μεροκάματο να κάνει προκειμένου να φέρει το γάλα στα μικρά του παιδιά.

«Δεν μπορούσε να αντικρίσει τα ίδια του παιδιά», είπαν άνθρωποι που γνώριζαν τον αυτόχειρα.

Σε μία περιοχή που τους τελευταίους δύο μήνες μετρά τέσσερις αυτοκτονίες.

Ενός 57χρονού οικογενειάρχη, μίας 53χρονης μητέρας και μόλις προχθές ενός 30χρονου στην Αράχωβα.

Όλοι για λόγους οικονομικούς.

Οι αυτοκτονίες εξελίσσονται σε μάστιγα και η «μαύρη» λίστα αυξάνει συνεχώς ξεπερνώντας τις 5.000. Κάνεις όμως δεν συγκινείται. Και ούτε πρόκειται, καθώς αυτός είναι ο στόχος τους με τα μνημόνια. Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Μην του κάνετε λοιπόν τη χάρη. Μην αυτοκτονείτε. Κοιτάξτε τα παιδιά σας στα μάτια και αντισταθείτε όσο μπορείτε με το μέσο που ο καθένας μπορεί.

Δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες και ειδικά αυτοί που αναγκάζονται σήμερα να αυτοκτονήσουν λόγω της ανέχειας για την οικονομική κρίση στη χώρα. Την ευθύνη τη φέρουν τα πολιτικά και επιχειρηματικά κατεστημένα.

Ο 50χρονος άνδρας από την ορεινή Ναυπακτία έδειξε ένα τρόπο αντίστασης. Αντί να κρεμαστεί στο σπίτι του προτίμησε να του βάλει φωτιά για να μην του το κατασχέσουν οι τράπεζες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr