Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ

1ΒΟΣΤΩΝΗ. Το ποσό των 59.000 δολαρίων είχε συγκεντρωθεί μέχρι χτες το πρωί για την 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία ως γνωστόν νοσηλεύεται στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης.

Αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 25.000 για την αγορά ειδικού μηχανήματος, γνωστό ως Tobii Speech Generating Device, με το οποίο θα μπορεί το τραυματισμένο κορίτσι να τρώει και πάλι φυσιολογικά και να επικοινωνεί επίσης. Το βράδυ της Τετάρτης, η Μυρτώ έκανε την πρώτη της έξοδο από το θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» στον κοντινό ναό των Ταξιαρχών όπου τελέσθηκε Ευχέλαιο και Παράκληση για την υγεία της. 
Μετά την συγκινητική τελετή στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν ο ιερέας π. Δημήτριος Τόνιας κοινώνησε το νεαρό κορίτσι.

«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ' όλη αυτή την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον δημοσιογράφο Θ. Καλμούκο της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του κοριτσιού, κα. Μαίρη Κοτρότσου.

«Ήλθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος» συμπλήρωσε η κα Κοτρότσου που σημείωσε πως «ενώ φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην Ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει. 
http://www.agioritikovima.gr/koin%CE%BFnika/33033-pr%CE%BFti-eksodos-a