Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Χονδρό παιγνίδι την ερχόμενη βδομάδα με την εξεταστική για τα υποβρύχια. Ο Τσίπρας θέλει να κατακτήσει όλη την κεντροαριστερά...




Οπως είναι γνωστό την ερχόμενη εβδομάδα "μέχρι το μέσον" θα κατατεθεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια.

Χωρίς να γνωρίζουμε πολλά επι της ουσίας και τι στοιχεία υπάρχουν, το σίγουρο είναι ότι η στόχευση Τσίπρα είναι πολιτική, και το πιθανότερο είναι να πετύχει στον στόχο του, που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση ολόκληρης της κεντροαριστερά.

Εξηγούμαστε. 

Οταν λέμε κεντροαριστερά εννοούμε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Το πασόκ είναι σε κατάσταση διάλυσης κυριολεκτικά. Τα στελέχη του , όμως βρίσκονται σε οργασμό αναζήτησης λύσεων για την προσωπική τους επιβίωση, που πιθανότατα είναι και το μόνο πράμα το οποίο τους ενδιαφέρει πραγματικά .

Η πλειοψηφία τους δέ, θα επιθυμούσε αυτή η επιβίωση, να είναι η μεταγραφή τους (ονομάστε το συνεργασία ή όπως αλλιώς θέλετε) στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον μπορεί να τους καλύψει δεδομένου ότι θα εκλέξει πολλούς βουλευτές (πάρα πολλούς), δημαρχαίους κλπ,  και άρα έχει θέσεις.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πρόταση για τα υποβρύχια, τα στελέχη του πασόκ θα βρεθούν ενώπιον εντονότατων διλλημμα΄των. Να βοηθήσουν τον πρόεδρό τους κόβοντας τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ (δεδομένου ότι η σύγκρουση θα είναι σφοδρότατη) ή να μη τον βοηθήσουν ώστε να βολευτούν οι ίδιοι προσωπικά.

Φυσικά δεν θα διστάσουν ούτε λεπτό, για Ελληνες βουλευτές και μάλιστα πασόκ συζητάμε.

Αρα οι φυγόκεντρες τάσεις (άτσα) μέσα στο πασόκ θα αυξηθούν κατακόρυφα τις μέρες που θα ακολουθήσουν. Μερικοί λένε μάλιστα, ότι το πασόκ θα διαλυθεί τις επόμενες μέρες.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, εξ ου και η προβληματική δήλωση Κουβέλη τελευταία.

ΥΓ Φυσικά και απο τα δύο κόμματα (κυρίως απο το πασόκ) θα υπάρξουν στελέχη που θα φερθούν πιό υπεύθυνα δηλαδή θα αναζητήσουν σε άλλο χ'ώρο την σωτηρία τους.

ΥΓ2 Φυσικά αναταραχή με την εν λόγω πρόταση θα υπάρκει και στα στελέχη της ΝΔ αλλά αυτό είναι μιά άλλη - θλιβερή - ιστορία.
http://jimmy278.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7191.html