Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Reuters: Νοέμβριο οι αποφάσεις για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

Reuters: Νοέμβριο οι αποφάσεις για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα
Σύντομα θα έρθει το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου

Το δημοσίευμα του πρακτορείου ήρθε λίγες ώρες μετά, τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι νέο πακέτο σημαίνει νέοι όροι και ότι η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε νέα ελάφρυνση χρέους.
Ευρωπαϊος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters υποστηρίζει πως «δεν θα υπάρξει απομείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, δεν θα συμβεί». Προσθέτει μάλιστα ότι «δεν το βλέπω να συμβαίνει, είναι πολιτικά αδύνατο να το φανταστώ. Αν τα δάνεια μετατραπούν σε 'δωρεά' αυτό θα αλλάξει δομικά την φύση του ελληνικού προγράμματος στήριξης και δεν βλέπω καμία ετοιμότητα για κάτι τέτοιο». Ο ίδιος σημειώνει ότι σε περίπτωση κουρέματος άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που έχουν λάβει ευρωπαϊκή βοήθεια θα σπεύσουν να ζητήσουν το ίδιο και για τα προγράμματά τους. 
Όπως υπογραμμίζει το Reuters, δεν αποκλείεται οι αποφάσεις για το τρίτο πρόγραμμα για το ελληνικό χρέους να ληφθούν το Νοέμβριο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος της τρόικας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση 14-15 δισ. ευρώ το 2014-15, σε σχέση με τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/342949/reuters-noemvrio-oi-apofaseis-gia-to-trito-paketo-pros-tin-ellada#ixzz2e54M7m4S