Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη ΔΕΘ η απάντηση Σαμαρά στην τρόικα - «Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μνημόνιο 3»



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δείξει έμπρακτα και δημόσια την ενόχληση για τη στάση της τρόικας στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να τραβήξει το σχοινί στις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η δυσφορία των Βρυξελλών και τα επόμενα βήματα για τις τρεις εταιρίες

Στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι οι διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου θα ήταν ιδιαιτέρως σκληρές, όπως και η πίεση από την τρόικα. Όμως το ύφος και η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας, τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής είναι έκρυθμη, ήταν κάτι που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών είναι συνεχείς προκειμένου η ελληνική επιχειρηματολογία να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην τρόικα. «Αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε όριο» έλεγε με νόημα συνομιλητής του Πρωθυπουργού δείχνοντας με κατηγορηματικό τρόπο το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση. ...

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία με χιλιάδες νέους εργαζομένους στο δρόμο.

Ο Γ. Στουρνάρας όπως έγραψε το Real.gr συγκεντρώνει στοιχεία για να αποδείξει τη μεγάλη οικονομική ζημιά που θα προκαλέσει το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επιμένει να γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr το απαντητικό e-mail προς την τρόικα θα προτείνει να μην κλείσουν τα ΕΑΣ – ίσως μπει λουκέτο σε 2 από τα 5 – εργοστάσια και να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να κρατήσουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων.

Ωστόσο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δυσοίωνο φαίνεται να είναι το μέλλον της ΕΛΒΟ και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν «θερμά» τον Πρωθυπουργό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μνημόνιο 3»

«Όπως είχαμε πει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μνημόνιο 3, η ανακοίνωση του οποίου αναστέλλεται λόγω των γερμανικών εκλογών», τονίζει σε δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα.
«Τα μνημόνια αυτά δεν δεσμεύουν ούτε τους Έλληνες ούτε την Ελλάδα, δεσμεύουν μόνο τους συγκυβερνήτες. Αρκετή δυστυχία έφεραν στον ελληνικό λαό, ήλθε η ώρα της αποχώρησής τους», καταλήγει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/09/3.html