Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα της 78ης ΔΕΘ με κινητοποιήσεις

ΔΕΘ
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας - Το  «παρών»  συλλαλητήριο θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας
Πλήθος συγκεντρώσεων προγραμματίζουν τα συνδικάτα εν όψει των σημερινών εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα, είναι τέσσερα:
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αποτελείται από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.
Δυναμικό «παρών» αναμένεται επίσης να δώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στον χώρο της υγείας.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, «κοροϊδία» τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια «εξαπάτησης» συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εν όψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/343231/premiera-tis-78is-deth-me-kinitopoiiseis#ixzz2eBSHri8M