Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κουβέλης: Ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει για το αντιρατσιστικό

untitledΜιλώντας στο δελτίο του Mega ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει ακόμα και στην επίσπευση ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε δώσει διαβεβαιώσεις για την ψήφισή του και στην ευρωπαία επίτροπο.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινή πρόταση νόμου που θα καταθέσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση η ψήφιση ενός αντιφασιστικού νόμου», ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να καταθέσει δική του πρόταση.

Εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε πίσω στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί «θεώρησε ότι θα της δημιουργούσε πρόβλημα από τα δεξιά της» και τόνισε ότι «το νομοθέτημα ξεκίνησε με επίσπευση από την πλευρά της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «χρειάζεται συντονισμός κυβερνητικού έργου» ενώ τόνισε ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται ανασχηματισμός», χωρίς να αποκλείει και συμμετοχή στελεχών του κόμματος του στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι, κατά τη γνώμη του, πρέπει να «σπάσουν» τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας και να συσταθούν εκ νέου τα υπουργεία Μεταφορών και Πολιτισμού.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο η σταθερότητα και η βιωσιμότητα της κυβέρνησης δεν κινδυνεύουν», είπε ο Κουβέλης.