Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αναζητώντας τη χαμένη σοβαρότητα



Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την ανεργία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Για πολλοστή φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το καυτό ζήτημα της ανεργίας, της έλλειψης επενδύσεων και του...γενικότερου κλίματος στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Αντώνη, υπάρχει μια ένδειξη για φρενάρισμα της ανεργίας κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Μάλιστα τονίζει ότι μιλάμε απλά για ένδειξη και πως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Η εξήγηση είναι απλή. Η ένδειξη για την οποία μιλάει ο Αντώνης βασίζεται στο γεγονός της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Φυσικά, τους επόμενους μήνες θα ακούσουμε πως οι θυσίες μας αρχίζουν και πιάνουν τόπο, πως σιγά σιγά κάτι γίνεται, πως επανακτούμε την αξιοπιστία μας και τα υπόλοιπα τραγελαφικά που μας λένε τόσα χρόνια.

Το επόμενο στοιχείο που προέκυψε από τη σύσκεψη, είναι ότι από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1000 εταιρείες με τζίρο άνω τους ενός εκατομμυρίου, οι μισές περίπου "σκέφτονται", επαναλαμβάνω "σκέφτονται" να κάνουν επενδύσεις. Από τις εταιρείες αυτές, που σκέφτονται να επενδύσουν, οι μισές σκέφτονται να επενδύσουν σε τομείς όπου θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις.

Με άλλα λόγια, οι σημερινές δηλώσεις του Σαμαρά, για τα μείζοντα θέματα της χώρας, βασίστηκαν σε μια "ένδειξη" και μια "σκέψη".

Το παλικάρι έχει χάσει όποιο ίχνος σοβαρότητα του έχει απομείνει. Σε λίγο θα καλεί διακαναλική διαβάζοντας τα ζώδια.

Μέσα σε όλη του τη γραφικότητα όμως είπε και μια μεγάλη αλήθεια. Το κλίμα αλλάζει. Έρχεται η άνοιξη. 





Πηγή: Αναζητώντας τη χαμένη σοβαρότητα - RAMNOUSIA