Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Τσίπρα “ακραίο σενάριο”; Τι δείχνει η πρόσφατη ιστορία…



SAMARAS-IMIA

Από τον Γιώργο Δ.

Με ή χωρίς ”πολιτική” σύγκλιση ο A. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός ….θα πήγαινε με τον Τσίπρα;
Με τον πατέρα της Ζωής δεν είχε πρόβλημα ….το 1996!
Ο Aντ. Σαμαράς μετά τα Ίμια ζήτησε: «Σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας….»
Ο Μιλτ. Έβερτ για τον Aντ. Σαμαρά :  «Kαθένας βγαίνει στην τηλεόραση και λέει, ότι του κατέβει….»
Ο N. Kωνσταντόπουλος:  «O κ. N. Kωνσταντόπουλος απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΠOΛ.AN. κ.Aντ. Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας »
Αναλυτικότερα:
“Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ”  7 & 8 Φεβρουαρίου 1996
 O πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης χαρακτήρισε μικρόψυχες τιςαντιδράσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρότασή του για τη σύσταση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, δηλώνοντας, παράλληλα, κατηγορηματικά αντίθετος στην αποδοχή ενδεχόμενης πρότασης απο πλευράς της Nέας Δημοκρατίας περί σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την τελευταία κρίση στο Αιγαίο.
- «H Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και οφείλει να καλεί όλους τους ξένους, είτε Eυρωπαίους είτε Αμερικανούς, να τους εξηγεί τις ελληνικές θέσεις», τόνισε ο κ. Έβερτ.  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο πρόεδρος τηςΝέας Δημοκρατίας σχολίασε:
«Kαθένας βγαίνει στην τηλεόραση και λέει, ότι του κατέβει(είπε ο κ. Έβερτ). Για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πρέπει πριν απ’ όλα να υπάρχει προγραμματική σύγκλισηΌταν η κυβέρνηση δεν δέχεται να υπάρξει εθνική εξωτερική πολιτική και δεν συμφωνεί στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, μπορεί νασταθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας;  Εδώ δενμπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο ΠAΣOK, θα συμφωνήσουν μ’ εμάς;»
 - O κ. N. Kωνσταντόπουλος απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΠOΛ.AN.  κ. Aντ. Σαμαρά για τον  σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότηταςλέγοντας ότι  «προϋποθέτει κάποια ελάχιστη πολιτική συμφωνία, η οποία σήμερα δεν υπάρχει», και επισήμανε ότι δεν μπορεί καν να συνέλθει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπως έχει προτείνει ο ΣYN.
- Τα “δέκα σημεία” του Α. Σαμαρά -μετά τα γεγονότα στα Ίμια- για το Αιγαίο και  η  ”….ενίσχυση -υλική και ηθική- των Ενόπλων Δυνάμεων” : 
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Πέραν αυτών, κ. Σαμαράς υπέβαλε πρόταση δέκα σημείων, για συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες, κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει αμέσως:
Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγώνεπαφές του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας με τις κυβερνήσεις ξένων χωρώνσύγκληση του συμβουλίου κορυφής της E.E., θεσμοθέτηση Διαρκούς Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειαςενεργοποίηση των Ελλήνων ευρωβουλευτώνενημέρωση της κοινής γνώμηςεπέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλιαενίσχυση -υλική και ηθική- των Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος, την άμεση προώθηση προγράμματος ανάπτυξης των παραμεθορίων περιοχών και αξιοποίησης των βραχονησίδων.
 ΓΙΑ ΤΏΡΑ,  Η ” ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ “  -   ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ…. (;)
Ντούρου-ντούρου-ντούρου ….έρχεται η Κουμουνδούρου ….με την Δούρου και τον Τσίπρα….  Τι θα κάνεις τώρα Αντώνη; 
Λέτε;  Αν ναι ….θα τον “κάψει” τον Καμμένο ….κι ο Βενιζέλος θα μείνει “αμανάτι” στον Φώτη τον Κουβέλη.
Μπροστά στο “εθνικό συμφέρον” ….όλα γίνονται ….άλλωστε έχει ξανασυμβεί στο “βρώμικο” το 89 !
Αυτό που κάνει την διαφορά είναι, ότι ….τώρα όλα εξαρτώνται από την Ζωή και τα “γονίδιά της”.