Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

To «βρώμικο χρήμα» των Βρυξελλών και ο φόβος της παγκόσμιας «φούσκας»

Η εξίσωση του «βρώμικου χρήματος»: Ελληνική Οικονομία = 2 λύκοι + 1 πρόβατο που συζητούν για το τι θα φάνε για βραδινό

Σάββας Παπαδόπουλος 

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι νόμιμα εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό στις εκλογές της 16Ης Ιουνίου 2012.

Είναι κυβέρνηση συνασπισμού τριών κομμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το....
πολιτικό φάσμα της χώρας και δεν είναι η τροικοκυβέρνηση κυβέρνηση Σαμαρά - όπως αρέσκομαι να την αποκαλώ, αλλά ούτε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο. 

Συν-κυβερνά και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Συνεπώς το πολιτικό κόστος της διακυβέρνησης την επωμίζονται και τα τρία αυτά κόμματα.

Αυτονόητα θα πείτε όλα τα παραπάνω, αλλά έχω την εντύπωση ότι ως Νεοέλληνες έχουμε μνήμη κοντή και για αυτό και τα επαναλαμβάνω.

Το ότι η Δημοκρατία που ζούμε είναι όπως ακριβώς έχει αποτυπωθεί από τον εξαιρετικό ΑΡΚΑ όπου Σάββατο βράδυ δύο λύκοι και ένα πρόβατο συζητούν για το τι θα φάνε για βραδινό, είναι μια άλλη κουβέντα που δεν θα την ανοίξουμε σήμερα!

Μια μεγάλη αλήθεια είναι, ότι εάν σήμερα γινόταν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε εύκολα και με μεγάλη διαφορά, αυτό άλλωστε έδειξαν και οι μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μένει να διαπιστώσουμε μόνο την μακροβιότητα της σημερινής κυβέρνησης.

Οι απόψεις διίστανται !

Οι μεν υποστηρίζουν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει η κυβέρνηση όγω της της «αρρωστημένης καθημερινότητας» που επιβάλει καθώς και της ανυπαρξίας αναπτυξιακής προοπτικής !

Στην παραπάνω διαπίστωση συνηγορεί και η «γλώσσα του σώματος» του Αντώνη Σαμαρά στην από κοινού συνέντευξη τύπου με την Άνκελα Μέρκελ! Από την στάση του σώματος του Πρωθυπουργού όλοι βγάλαμε τα συμπεράσματά μας!

Οι δε, υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι κυβέρνηση μέσης διάρκειας και βίου, δύο ετών το πολύ, με την προϋπόθεση ότι θα τρέξουν τα ΕΣΠΑ του Χατζηδάκη!!!

Εάν δεν βελτιωθούν άρδην τα οικονομικά στοιχεία του Ελληνικού νοικοκυριού δεν υπάρχει καμία προοπτική για εξάντληση τετραετίας - όπως άλλωστε προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο - της κυβέρνησης Σαμαρά.

Είμαι πεπεισμένος ότι το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι οι Κυβερνητικοί παράγοντες γεγονός που απορρέει και από τις δηλώσεις τους. 

Η αντι -μνημονιακή συνείδηση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη για μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται από ότι έδειξε η δημοσκόπηση να κάνει απολύτως τίποτα για να έλθει στην εξουσία!

Ιδανικά καλό θα ήταν μάλιστα, τα στελέχη των διαφόρων συνιστωσών να μην κάνουν δηλώσεις πολύ απλά, διότι, ότι και να πουν μόνο επιβαρυντικά μπορεί να λειτουργήσει για την πρόθεση ψήφου.

Και ειδικά για τα εθνικά θέματα, όταν καταπιάνεται με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει μονάδες, όπως για παράδειγμα, όταν ένας ανεκδιήγητος «συριζέος» ομιλούσε για λογαριασμό του Τσίπρα, με φόντο την Βουλή , σε μια σκοπιανή δημοσιογράφο για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών ως … Μακεδόνων !!!

Αν είχαν στόμα τα κοντέρ των δημοσκόπων θα του έλεγαν πολύ απλά , «σκάσε»!!!

Διότι, μόνο οι … εξοργισμένοι άνεργοι φτάνουν για να εκλέξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αρκεί φυσικά να προσέλθουν στις κάλπες!!!

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η δημιουργία μια πολιτικής πλατφόρμας με την επωνυμία «το κόμμα των Ανέργων».

Η πραγματική ανεργία σήμερα με δικούς μου υπολογισμούς για τον Οκτώβριο θα κοντέψει το 50% του ενεργού πληθυσμού , διότι λαμβάνω υπ όψιν και αυτούς που απολύονται από τα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών (που δεν εμφανίζονται ως άνεργοι στους καταλόγους και που ούτε οι ίδιοι τολμούν να σκεφτούν κάτι τέτοιο επειδή θα συνέτριβε την επαγγελματική τους υπόληψη ) όπως επίσης και τους δικηγόρους και τους πολιτικούς μηχανικούς, που επί χρόνια δεν έχουν ούτε μια απόδειξη παροχής «κομμένη», γιατί απλά δεν έχουν δουλειά!

Και είναι ανεργία εξ ολοκλήρου του ιδιωτικού τομέα δεδομένου ότι ούτε καν τους επίορκους Δημοσίους υπαλλήλους τόσα χρόνια δεν βρήκαν τρόπο να τους στείλουν εκεί που τους αξίζει!

Η ρητορική των κυβερνώντων είναι η ίδια και απαράλλαχτη από την αρχή της κρίσης ότι δηλαδή «βάλε πλάτη Έλληνα πλήρωσε φόρους ,χαράτσια ,δέξου και άλλη μείωση μισθών ,συντάξεων ,επιδομάτων και ότι άλλη κοινωνική παροχή βάζει ο νους σου»!

Αυτή η «κούφια» ρητορική επέτρεψε την διοικητική ευθανασία όλων των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, αφού ελέω Καλλικράτη τα έκαναν όλα «έναν δήμο» και σήμερα αδυνατούν να διοικηθούν από τους Δημάρχους που τρέχουν και δεν φτάνουν! Κι όλα αυτά, αν θυμάστε, έγιναν επί «Καλλικράτη», για να μην πτωχεύσει το κράτος και πεινάσουν τα παιδάκια μας!!!

Όπως λοιπόν σε αρθρογραφία του 2011 από αυτό το βήμα εξηγούσα ότι η πολύκροτη λεγόμενη 6η δόση θα δοθεί ούτως η άλλως έτσι λοιπόν πιστεύω ότι και τα 31,5 δις ευρώ θα δοθούν και αυτά, και επιπροσθέτως θα πρέπει να εκταμιευτούν και ποσά τα οποία δεν δόθηκαν από τις προηγούμενες συμβάσεις – μνημόνια !

Και αυτό εξαρτάται από την αξιοπιστία τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που την στηρίζουν.

Και σε αυτήν προσβλέπω και ελπίζω και εγώ. Και τονίζω την λέξη ελπίζω, αλλιώς πως θα δικαιολογήσουμε τα τρία χρόνια μέτρα κατά της … επερχόμενης πτώχευσης, εάν τελικά επτωχεύσουμε;;;; 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τύπου Φ.Γεννηματά που λένε ότι τους κατέβει - για λαϊκή κατανάλωση θέλω να πιστεύω και όχι επειδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται - δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ρητορική της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα ίσως γιατί ο Κουβέλης δεν έχει –ακόμα- φρούδες πρωθυπουργικές βλέψεις, όπως ο Εάγγελος Βενιζέλος .

Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι από το 2009 το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα απολύτως από όσα είχε υποσχεθεί να κάνει - «για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού λαού» - σε μεταρρυθμίσεις και αυτό συνετέλεσε τα μάλα στην περεταίρω απαξίωση και τελικά εκμηδένιση της όποιας πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Στο σημείο αυτό, ως «Βρώμικο Χρήμα», ορίζω το χρήμα το ανύπαρκτο ,αυτό που γίνεται με λογιστικές πράξεις και που δεν τυπώνεται από εθνικά τυπογραφία, που είναι φούσκα.

Σαν το χρήμα το οποίο μας δάνεισαν οι δανειστές μας και οι … «ατσίδες» ΓΑΠαπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπέγραφαν ότι δανειακή σύμβαση τους έβαζαν να υπογράψουν χωρίς διαπραγμάτευση και υποθηκεύοντας τα πάντα.

Υπάρχει και το άλλο το χρήμα το πραγματικό ,το απτό ,αυτό που τυπώνεται και το κρατάμε στα χέρια μας αυτό που έχει αντίκρισμα, αυτό που κινεί οικονομίες.

Το εάν μέρος αυτού του αστρονομικού ποσού που θα λάβουμε από τους δανειστές μας ,θα είναι χρήμα πραγματικό και το εάν ένα μικρό μέρος από αυτό το πραγματικό χρήμα θα μείνει εντός των συνόρων για να αποπληρώσει εγχώρια κρατικά χρέη και να απομείνει και κάτι λιγουλάκι που θα δώσει κάποια ανάπτυξη στον τόπο, είναι το διακύβευμα των πολιτικών και για αυτό το ελάχιστο πραγματικό χρήμα που το αγοράζουμε με αστρονομικό κόστος γίνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες.

Όμως, αυτό το πραγματικό αυτό χρήμα , το εποφθαλμιούν και οι φαρμακοβιομήχανοι της Μέρκελ ή για να είμαι πιο δίκαιος οι φαρμακοβιομήχανοι και οι άλλοι χημικοί βιομήχανοι που λυμαίνονται την Γερμανική πολιτική σκηνή από την αρχή του 20ΟΥ αιώνα και οι αντίστοιχοι εργολάβοι μεγαλοεκδότες «τα διαπλεκόμενα συμφέροντα» που λυμαίνονται την μεταπολιτευτική Ελλάδα .

Για το «βρώμικο χρήμα» λοιπόν, λόγος δεν γίνεται από κανέναν, επειδή δεν έχουμε ιδέα από πού προέρχεται και πως «εκταμιεύεται» και μετατρέπεται σε μορφή δόσεων δανείων! 

Για το «βρώμικο χρήμα» δεν θα ακούσουμε κουβέντα ούτε από τα συστημικά Μέσα ενημέρωσης ούτε από μνημονιακούς πολιτικούς επειδή δεν τους αφορά και βρίσκεται μακράν και πέραν των φιλοδοξιών και διεκδικήσεών τους.

Γι αυτό το βρώμικο χρήμα, υπάρχουν ελάχιστοι Ελληνες επιστήμονες του «συναφιού» μου, ελάχιστοι Ελληνες οικονομολόγοι που μιλούν δημόσια, όπως έκανε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο διαχειριστής των AegeanTimes και οικονομολόγος, Γιώργος Αδαλής [ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ]! 

Προσωπικά, ως οικονομολόγος, εκτιμώ ότι το «βρώμικο χρήμα», όπως σας το περιέγραψα, είναι η μεγάλη φούσκα που αν σκάσει θα διαλύσει ολόκληρο το πλανητικό χρηματοοικονομικό σύστημα της Δύσης και όχι μόνο!

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/to_13.html