Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

"Πειραγμένη" η λίστα Λαγκράντ...

«Βόμβα» από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που ερευνούν την υπόθεση της περιβόητης λίστα Λαγκάρντ. 
Με έγγραφό τους ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει εκ νέου το CD που είχε παραδώσει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου....
Αμφισβητώντας τη γνησιότητα της λίστας που έχουν στα χέρια τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Οικονομικών: «Επειδή κρίνεται αναγκαίο, επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνουμε σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμε επί του τελευταίου τούτου, να έχουμε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση». 
Ακόμη, οι δο οικονομικοί εισαγγελείς, στο έγγραφό τους προς τον κ. Στουρνάρα, ζητούν να τους διαβιβάσει το CD που παραδόθηκε αρχικά από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του, αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που έλαβε ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο το ως άνω CD και το συνοδευτικό αυτού έγγραφο.
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/10/blog-post_5328.html