Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Υποβολή παραίτησης μέλους Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κοζάνης


                      ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
                                                          Κοιν: ΔΣ ΟΛΜΕ ,
Σχολ. Μον. ΕΛΜΕ Κοζάνης
                                                                             ΑΔΕΔΥ
   ΘΕΜΑ : Υποβολή παραίτησης μέλους ΔΣ

   Στην Κοζάνη , σήμερα 9 – 10- 2012, ημέρα Τρίτη, υποβάλλω προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Κοζάνης την παραίτησή μου από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
   Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι οι παρακάτω:

α)   Θεωρώ τη διαδικασία επιλογής συνδικαλιστών για επιμόρφωση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγική Συνδικαλιστική Εκπαίδευση» της ΑΔΕΔΥ, παράνομη και αδιαφανή, τόσο ως προς την υλοποίηση όσο και ως προς την επιλογή  των συμμετεχόντων.

β)   Είναι η δεύτερη φορά, που υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης συνδικαλιστικών στελεχών  στην πόλη της Κοζάνης, και ακολουθούνται από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ οι ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες υλοποίησης και επιλογής που αποκλίνουν από τους στόχους της επιμόρφωσης (αντί της επιμόρφωσης συνδικαλιστών γίνεται επιμόρφωση και στελεχών της διοίκησης, που δεν έχουν σχέση με το συνδικαλισμό).

γ)   Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις στη χρονική συγκυρία που διανύουμε, αποδεικνύουν ότι οι υπεύθυνοι του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αλλά και με τις συμπεριφορές τους θυμίζουν τους λόγους για τους οποίους το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώθηκε τόσο στα μάτια των συναδέλφων εκπαιδευτικών όσο και των πολιτών γενικότερα.

δ) Στερούνται οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Κοζάνης μία από τις τελευταίες ίσως δυνατότητες επιμόρφωσης που θα είχαν, ενώ αντίθετα «επιμορφώνονται» συνδικαλιστικά διευθυντές, μέσω του ΕΣΠΑ.

ε)   Η ανακοίνωση για την υλοποίηση του Σεμιναρίου έγινε εκπρόθεσμα – η ημερομηνία λήξης των αιτήσεων ήταν η 28η Σεπ 2012 και η ενημέρωση έγινε στις 2 Οκτ 2012. Ο Πρόεδρος του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ καθόρισε αυθαίρετα προθεσμία για τις αιτήσεις το μεσημέρι της 2 Οκτ 2012 .
  
  

  Καλώ το συνδικαλιστικό μου φορέα
-         να καταγγείλει δημόσια τις μεθοδεύσεις του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, το ΔΣ του οποίου δεν νομιμοποιείται να μας εκπροσωπεί, δεδομένου ότι η θητεία του έχει λήξει εδώ και μήνες.
-         να ζητήσει να δημοσιευτούν και να σταλούν στα σχολεία τα πλήρη στοιχεία των επιλεγέντων και των αιτήσεων όσων απορρίφθηκαν.
-         να επικοινωνήσει με το φορέα υλοποίησης του επιμορφωτικού προγράμματος και την ΑΔΕΔΥ, και να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις των τοπικών συνδικαλιστών του Νομαρχιακού της Τμήματος.
-         να εκδώσει ενημερωτικό δελτίο προς τους συναδέλφους, με το οποίο θα πληροφορεί για τις ενέργειες που έκανε και πρόκειται να κάνει, ώστε να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτελούν το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, διότι σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή θα θεωρηθεί συγκάλυψη ή και συνέργεια σε παράνομες διαδικασίες.

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες του ΔΣ,
   θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεταξύ μας συνεργασία και ελπίζω να καταφέρετε να ανταποκριθείτε στο δύσκολο και απαιτητικό έργο της εκπροσώπησης του κλάδου.

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί,
   τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, αλλά όσα καταγγέλλω είναι ένα μικρό δείγμα της παρακμής του συνδικαλιστικού κινήματος και των αιτίων που μας οδήγησαν στην απαξίωσή του.  Απομονώστε τέτοιες συμπεριφορές, που προδίδουν τις προσδοκίες των συναδέλφων.    



                                                          Σπύρος Περδικάρης
                                                            ΠΕ 02 Φιλόλογος