Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα υποψήφιων αιρετών για το ΠΥΣΠΕ ΠΕ Κοζάνης με τη ΔΑΚΕ Π.Ε. (ανακοινοποίηση)





Αναστασία Λούδα                                                           Σοφία Τζιώρα
mail: tassalouda@gmail.com                                       mail: tziorasof@yahoo.gr
τηλ: 6934164531                                                          τηλ: 6936562768

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν προάγει τους δημοκρατικούς θεσμούς και πρέπει να εμπνέει στους εκπροσωπούμενους αίσθημα ασφάλειας και απονομής δικαιοσύνης.
Οι αιρετοί σ’ όλα τα συμβούλια  οφείλουν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης αγωνίζονται για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων, χωρίς διακρίσεις, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών.
Επομένως είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε το θεσμό του αιρετού. Το θεσμό που επιβλήθηκε με αγώνες από τον κλάδο, που υφάνθηκε με τα οράματα του κλάδου. Αν κάποιοι δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και με τη συμπεριφορά τους, με τις ενέργειές τους προκαλούν, απομονώστε τους. Το θεσμό όμως κρατήστε τον ψηλά.
Σ’ ότι μας αφορά, με όραμα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης θα θέλαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον κλάδο, με την ελπίδα πως με τη ψήφο σας, θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των συναδέλφων μας, ανεξάρτητα της παράταξης  που ανήκουν.
Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, πάντα κοντά στον κάθε συνάδελφο για κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημά του και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί σας, ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να αλλάξει, να βρει τη χαμένη του ταυτότητα, να αποκτήσει κύρος, δύναμη, αποτελεσματικότητα και να κεφαλαιοποιήσει τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων σε δύναμη αποτελεσματικής παρέμβασης.
Όραμά μας είναι η υπεράσπιση της ελληνικής παιδείας ως ύψιστου αγαθού, η στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, η ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και η έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης.
Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των εξελίξεων θα σταθούμε απέναντι στον παλαιοκομματισμό, στην πελατειακή λογική, στο σαθρό, στο σάπιο!
Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και όχι να προσαρμοστούμε!
Είμαστε εδώ για να τονώσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και όχι να τους καπηλευτούμε!!
Είμαστε εδώ με σημαία την ενότητα, τη δικαιοσύνη, το όραμα για μια Παιδεία όπως την ονειρευόμαστε! Όπως την αξίζουμε!

Αναστασία (Τάσα) Λούδα
Σοφία Τζιώρα