Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τουρκικά Πολεμικά …Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου !


Τουρκικά πλοία στα ΚατεχόμεναΤην Κύπρο, στη διαμάχη της με τη Συρία, επιχειρεί να εμπλέξει η Τουρκία αποστέλλοντας τρία πολεμικά πλοία, δύο φρεγάτες και μία πυραυλάκατο, στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, σε μικρή απόσταση από τα συριακά παράλια.
Η Aγκυρα εξέδωσε σχετική ναυτική οδηγία για τα πολεμικά της πλοία, σύμφωνα με την οποία θα λάμβαναν μέρος σε κοινές ασκήσεις με την Αίγυπτο, ωστόσο και τα τρία πλοία παραμένουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα» γίνεται με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της έκρυθμης κατάσταση με τη Συρία.
Πάντως πριν από την εξέγερση στη Συρία, η Αγκυρα φλέρταρε διπλωματικά με τη Δαμασκό, η οποία έδωσε την άδεια να υπάρχει απευθείας ναυτιλιακή σύνδεση των κατεχόμενων με την Συρία, προκαλώντας την οξεία αντίδραση της Λευκωσίας.
Στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται και άλλα τουρκικά πλοία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο «Σίγμα» να τεθεί σε επιφυλακή το ελληνικό σύστημα επιτήρησης. Στην ίδια περιοχή, ανατολικά της Κύπρου, βρίσκονται και ρωσικά πολεμικά πλοία ηλεκτρονικού πολέμου.
Βετεράνος