Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

kozan.gr: Περί της μηνύσεως του Πάρι Κουκουλόπουλου στο kozan.gr


Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο 24ωρο είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Εκατοντάδες μηνύματα στήριξης , συμπαράστασης και γενικότερα θετικών σχολίων σε ό,τι αφορά τη στάση της διεύθυνσης τουkozan.gr. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά από κοινότυπα επιχειρήματα ή ακόμη να υποδυθούμε και το ρόλο του θύματος. Δε θα το κάνουμε! Δε μας ταιριάζει!  Ήταν μια άκρως  συνειδητοποιημένη και υπεύθυνη στάση ναυπερασπιστούμε τους αναγνώστες μας, δυσνόητη για πολλούς, αυτονόητη για εμάς.
Ο ρόλος του καταδότη για τετριμμένους όρους  του «λεξιλογίου – και του πληκτρολογίου – της αγανάκτησης», που κατά κανόνα – στερούνται νοήματος, τυγχάνουν υπερβολών και  κακώς ή δικαιολογημένως έχουν «πλημμυρίσει» το διαδίκτυο, δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό μας. Ο κ. Κουκουλόπουλοςσυνεπικουρούμενος από τη λογική του «εγώ», είχε και έχει αναφαίρετο δικαίωμα  να προστατεύσει τον εαυτό του με κάθε μέσο, αφού ένιωσε ότι κινδυνεύει. Απολύτως  σεβαστή και χωρίς την παραμικρή ένσταση  η απόφαση τού άλλοτε άθικτου «Πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης» να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Άλλωστε το «εμείς», δηλαδή το άγνωστο και γεμάτο δυσκολίες «ταξίδι» μακριά από τη σφαίρα του «εγώ», είναι παράτολμο και για λίγους.
Εν κατακλείδι …τα δικαστήρια θα κρίνουν σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι και θα καταλογίσουν ευθύνες  εκεί που υπάρχουν. Για τα υπόλοιπα  …θα αποφασίσουν οι πολίτες!  Δηλαδή «εμείς»!

Διαβάστε επίσης:

Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ...