Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανω κάτω το ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα


Ανω κάτω το ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα
Εντείνονται οι διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να σχολιάσει την ευρωπαική περιοδεία του Πρωθυπουργού είναι όμως προφανές ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά καθώς και με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε.
Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης. Δεν απέκλειαν, μάλιστα, να ασκηθεί κριτική προς τη ΝΔ για τους χειρισμούς στις επαφές με τους ευρωπαίους εταίρους και την τρόικα με την επισήμανση ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνεται με πιο αυστηρούς όρους.
Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να διαφωνεί και επί της ουσίας αφού επιμένει ότι η λήψη μέτρων 11,6 δις ευρώ προυποθέτει επιμήκυνση, διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και άμεση καταβολή των δόσεων προς τη χώρα μας.
Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση «δεν πρέπει να είναι ενοχική» και αυτό διότι τα δυο τελευταία χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά βήματα στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι Ελληνες πολίτες έκαναν μεγάλες θυσίες.
Στο μέσον της εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να αποτιμήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Θα έχει προηγηθεί συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στην οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο Πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για την ψήφιση και εφαρμογή των επώδυνων μέτρων.
Πονοκέφαλο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποτελεί και το εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη δημόσια δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη ότι θα καταψηφίσει νέα αντικοινωνικά μέτρα αν δεν ζητήσει η κυβέρνηση εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, υπάρχει και σημαντικός αριθμός βουλευτών που αναμένεται να αντιδράσουν στα νέα μέτρα, με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

http://www.iefimerida.gr