Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Να στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, που προκαλούν  νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. 
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων, τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, θα είναι τα τελευταία μέτρα και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης. «Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος.Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες».

Σύμφωνα με τον  κ. Σαμαρά το «λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη».

Οριοθετώντας το κρίσιμο επόμενο διάστημα υπογράμμισε πως «έχουμε βαρύ έργο μπροστά μας έως τις 18 Οκτωβρίου» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως σε δύο χρόνια όλα θα είναι καλύτερα.

Σοκ και δέος

Την ίδια ώρα οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «παγώνουν» τους πολίτες, αφού τους αφαιρούν ό,τι τους έχει απομείνει και το Φθινόπωρο προβλέπεται μακρύ και εξαιρετικά δύσκολο.

Μεταξύ άλλων προτείνονται:

-    κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους

-    κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους

-    μείωση συντάξεων

-    κατάργηση εποχικών επιδομάτων ανεργίας

-    μείωση επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία

-    εφαρμογή ηλικιακών κριτήριων στο ΕΚΑΣ

-    περικοπές στις αποδοχές των ένστολων

-    μείωση φοροαπαλλαγών 
http://www.agioritikovima.gr/politika/9471-ant-amaras-tha