Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μετά τη Μέρκελ η τρόικα

Συνεχείς συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ.



Μετά τη Μέρκελ η τρόικα
Σε ένα μαραθώνιο ως τις 18 Οκτωβρίου που είναι η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ και να έχουν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους για το ζήτημα της διετούς παράτασης του ελληνικού προγράμματος στη βάση της έκθεσης αξιολόγησης της τρόικας που αναμένεται στην Αθήνα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.
«Προχωράω για τη χώρα μου ταχύτατα για να πάρουμε ότι μπορούμε να πάρουμε», δήλωνε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του σε Βερολίνο και Παρίσι, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων του και την αποφασιστικότητα με την οποία θέλει να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.
Πυρετός συσκέψεων με εκπροσώπους των δανειστών
Συνεχείς συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ.
Ο κατάλογος των προτεινόμενων μέτρων έχει συμπληρωθεί με διάφορες εναλλακτικέςκαι τα τεχνικά κλιμάκια θα αξιολογήσουν ένα προς ένα τα μέτρα προκειμένου να βγάλουν την τελικά έκθεση.
Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την αισιοδοξία πως αν υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα τότε η έκθεση των τροϊκανών θα είναι θετική.
«Κλειδώνουν» τα μέτρα μέχρι 14 Σεπτέμβρη
Αποφασισμένη να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου. Δέκα μέρες αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης.
Στις 8 Οκτωβρίου εξάλλου, το πακέτο των μέτρων θα έχει έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/229058/meta-ti-merkel-i-troika