Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Καραμανλής η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη

Tον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. «Πάση θυσία θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το καράβι δεν θα πρέπει να μείνει ακυβέρνητο» φέρεται να είπε ο πρώην Πρωθυπουργός σε φιλική του παρέα που ήταν στο σπίτι του στην Ραφήνα την Κυριακή το βράδυ....

Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών μετά το ναυάγιο που επήλθε στις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Αυτή θα ήταν η έσχατη λύση» υποστηρίζει ο Κώστας Καραμανλής και σημειώνει πως τα χρονικά περιθώρια για την χώρα έχουν στενέψει δραματικά.

«Αυτό που μετράει, τις κρίσιμες αυτές ώρες είναι το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον» είπε σε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθεί οπωσδήποτε λύση στις διερευνητικές εντολές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει υπο την προεδρία του Κάρολου Παπούλια στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές.

Παράλληλα εκτίμησε πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μειωθούν σε περίπτωση που η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογική διαδικασία καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την δύναμη να πείσει τους ψηφοφόρους του να επιστρέψουν.

Οι συνεργάτες του εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει επί άλλη παρέμβαση Καραμανλή και σημειώνουν πως θα είναι άμεση και έντονη η αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού σε όσους θελήσουν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό σε εσωκομματικά παιχνίδια. Δεν θα κρίνει τις κινήσεις του Προέδρου της ΝΔ όπως ακριβώς έκανε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Κώστας Καραμανλής συνεχάρη του βουλευτές που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του όπως τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιάννη Παπαθανασίου ενώ δεν έκρυψε την στεναχώρια του για την μη εκλογή του στενού του συνεργάτη Ευάγγελου Αντώναρου.
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3651.html