Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αυστρία: Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Μόνο αν η Ελλάδα αποχωρήσει εθελοντικά μπορεί να βγει από την ευρωζώνη γιατί προς το παρόν...
Αυστρία: Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη
δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα διακοπεί και η βοήθεια προς την Αθήνα, διευκρίνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.



Σχολιάζοντας εικασίες, που διατυπώνουν διάφοροι αυτοπροβαλλόμενοι ως "ειδικοί" ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει και πως η Αυστρία χάνει τα 1,56 δισεκατομμύρια που έχει δανείσει, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας, η κ. Φέκτερ επισήμανε πως είναι άλλης άποψης και «αγωνίζεται για να δοθεί στους Ελληνες ο χρόνος για να ορθοποδήσουν οικονομικά».



Απαντώντας σε ερωτήσεις ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων απέναντι στο μνημόνιο και το Ευρώ, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών απέρριψε τα σενάρια «αποκάλυψης» και τις συνεχείς εικοτολογίες, σημειώνοντας πως θα πρέπει κανείς να περιμένει πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Αθήνα.



Αναφερόμενη στην κριτική τής μέχρι τώρα αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση, η κ. Φέκτερ παραδέχτηκε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολύ επώδυνα για τους Ελληνες και στοίχισαν πολλά χρήματα στην Ευρωζώνη, όμως δεν υπήρχαν και άλλες δυνατότητες.



Στις δηλώσεις της στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, η κ. Φέκερ επανέλαβε τη θέση της πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα, από εκείνο των διαρθρωτικών αλλαγών.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=42776&category_id=541