Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παρ' ότι θέλεις, παλιατζή...από ένα τελειωμένο "μαγαζί"..


Το διαλύουν το μαγαζί;

: Παρ' ότι θέλεις, παλιατζή...από ένα τελειωμένο "μαγαζί"..

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά από την πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας του.
Οι “ψίθυροι” που ακούγονταν εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, έγιναν φωνές, οι οποίες, εκτός από θέμα ηγεσίας, φτάνουν να θέσουν ακόμα και ζήτημα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ!

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ...
ο κ. Βενιζέλος έχει δεχθεί εισηγήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία του ζητούν να κατέλθει το κόμμα στις επαναληπτικές εκλογές, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους “κηπουρούς” του στις λίστες του.

Και, επιπρόσθετα με αυτό, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο σημερινός του πρόεδρος, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δεχθεί αυτές τις εισηγήσεις, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω: Να αλλάξει το όνομα και το σήμα του κόμματος, ώστε να μπορέσει να “μαζέψει” κάτι από τις ζημιές.
Το στίγμα των προθέσεών του άλλωστε και την θέλησή του να απεμπλακεί από το παρελθόν, το είχε δώσει άλλωστε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος.

Την πρώτη… “ζημιά” έκανε ο… συνήθης ύποπτος, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του, τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει άμεσα σε τακτικό συνέδριο."

"Εκεί", όπως είπε, "πρέπει να τεθούν επί τάπητος δύο θέματα: Αυτό, της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και το σημαντικότερο, αυτό της ίδιας της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ"!

Κατά τα λοιπά, προφανώς χωλωμένος από το γεγονός ότι κάποτε προέβλεπε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν θα ξεκολήσουν ποτέ από το 3%”, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

“Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί”.
Τουλάχιστον, σε αυτό συμφωνούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ποίος είπε: «Όποιος το είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής είναι γελοίος».
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html