Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ολοταχώς για νέες εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Ολοταχώς για νέες εκλογές – Όλο το παρασκήνιο
Δραματικές διαβουλεύσεις στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων των διερευνητικών εντολών διεξάγονται μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του Α. Σαμαρά με τον Β. Βενιζέλο αλλά και τον Φ. Κουβέλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προηγουμένως και αυτός επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Στόχος ήταν να πειστεί ο κ. Κουβέλης να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις όμως οδηγούνται σε αδιέξοδο καθώς ο Φ. Κουβέλης επιμένει ότι δεν σκοπεύει να γίνει ο μετεκλογικός Καρατζαφέρης σε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέτει ως προυπόθεση την συμμετοχή κι όχι απλώς την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει σε επαναληπτικές εκλογές. Αμυδρή είναι και η πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης καθώς ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου που θα προσέλθουν με πρόταση την οικουμενική σκοπεύουν να βάλουν όρους και προυποθέσεις που αποκλείεται να δεχθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έχουν σχέση με την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής.
Άλλωστε ήδη όλα τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε προεκλογικό κλίμα. Ο Α. Σαμαράς από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του χάραξε σαφώς προεκλογική τακτική επιλέγοντας την μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα έδωσε και θεωρητική κάλυψη στην τακτική του μιλώντας για Φιλοευρωπαικό και αντιευρωπαικό μέτωπο ενώ παράλληλα εξήγγειλε πρωτοβουλία επανένωσης της κεντροδεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας την τακτική αυτή στήνει το φιλοευρωπαικό του προφίλ χωρίς να απεμπολεί τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με τον Α. Τσίπρα να δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Ο Β. Βενιζέλος ήδη κάλεσε την Κυριακή – ημέρα που πιθανότατα θα γίνει και η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας-σε κομματική εκδήλωση τα στελέχη, τους βουλευτές αλλά και όσους πολιτεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ .
24h.gr