Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

To πρωινό έγινε... τοστ στα σχολικά συσσίτια!

To πρωινό έγινε... τοστ στα σχολικά συσσίτια!
Αρκετά «φτωχό» αποδείχθηκε τελικά το πρωινό συσσίτιο στα σχολεία. Ένα πλήρες πρωινό γεύμα, με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς και φρούτα, είχε υποσχεθεί να διανέμει σε 18 σχολεία της Αττικής το υπουργείο Παιδείας, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά με οικονομικά προβλήματα που είχαν φτάσει στο σημείο να λιποθυμούν.

Τελικά, το πλήρες πρωινό γεύμα μετατράπηκε σε ένα τοστ με μαύρο ψωμί ενώ τα σχολεία που μοιράζεται μειώθηκαν στα 10....
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το τοστ διανέμεται όχι σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία. Το κολατσιό διανέμει εταιρία έπειτα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές».

Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.
http://voliotaki.blogspot.com/2012/03/to_29.html