Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σκανδαλίδης: Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά χωρίς Σαμαρά [βίντεο]

]

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ
«Η ενδεχόμενη μετεκλογική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά». Την κατηγορηματική αυτή άποψη διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος στα μετεκλογικά σενάρια διακυβέρνησης.

Ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε αρχικά ότι «το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα των εκλογών».

«Είναι βέβαια μικρή η πιθανότητα, αλλά...
μπορεί να γίνει και αυτό», σημείωσε.

«Εαν όμως», είπε, «το ΠΑΣΟΚ έρθει δεύτερο κόμμα με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει εντολή του ελληνικού λαού για συγκυβέρνηση κοινής αποδοχής. Αυτό μπορεί να γίνει με προγραμματική σύγκλιση αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».

Στο ερώτημα του πως θα αποκλείσεις από την πρωθυπουργία τον αρχηγό του πρώτου κόμματος ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα και δέχθηκε ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να γίνει η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων».

Τέλος, απαντώντας στο ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπορεί να είναι είτε ο κ. Παπαδήμος είτε κάποιος άλλος, αλλά αυτό θα συζητηθεί μετά τις εκλογές.
Από iefimerida