Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;
Καλή σας ημέρα
Η φράση – ερώτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1963 «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επίκαιρη…
…Ίσως δεν είναι λοιπόν και τόσο τυχαίο ή συμπτωματικό, που οι μισθοί, οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών, αλλά και το κύμα μετανάστευσης των νέων, αρχίζουν να «έρχονται» στα επίπεδα της δεκαετίας του ’60…
…Πρώτη περίπτωση…
…Ακούγαμε από τη Νέα Δημοκρατία, σε όλους τους τόνους, ότι θα πάμε σε εκλογές το αργότερο, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Ο Φεβρουάριος έφυγε και εκλογές δεν έγιναν. Ακούσαμε μετά, ότι θα κάνουμε παρέλαση με νέα κυβέρνηση. Αμ δε… Έφθασε ο Μάρτιος, το PSI έγινε, τα CDS πληρωθήκανε και οι πολιτικοί αρχηγοί άρχιζαν να ψελλίζουν για εκλογές την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 8 Απριλίου…
… Είδαν και αποείδαν, οπότε άλλαξαν τροπάριο και πήγαν την ημερομηνία στις 29 Απριλίου. Κάποιοι, τους πιστέψαμε. Δε ρωτήσαμε όμως, ούτε εμείς, ούτε οι αρχηγοί, τον… ξενοδόχο! Τους Γερμανούς, την Τρόικα, το ΔΝΤ…
…Κάποια στιγμή, Ν.Δ και Τσίπρας, απηύδησαν και είπαν πως το αργότερο στις 6 Μαΐου, οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Βγαίνει λοιπόν ο Λουκάς Παπαδήμος από το Προεδρικό Μέγαρο και ερωτώμενος για την ημερομηνία, είπε …«κάντε λίγο υπομονή»! Τα σενάρια φούντωσαν και κάποιοι επιμένουν για τις 6 Μαΐου, ενώ κάποιοι άλλοι, μιλάνε για τις 13 Μαΐου…
…Ποιος κυβερνά λοιπόν αυτό τον τόπο, η ηγεσία του οποίου δε μπορεί να ορίσει καν ημερομηνία εκλογών;
…Δεύτερη περίπτωση…
…Επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα συνιστά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. «Αναγκαία η ανάπλαση του κέντρου, γιατί η Αθήνα είναι πια μια πόλη ανοργάνωτη, ανοχύρωτη, χωρίς φαντασία», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς σε εκδήλωση που έγινε με αυτό το θέμα.
Τα ίδια και από το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, τα ίδια και από το ΠΑΣΟΚ που όλο θα αναβάθμιζε και ποτέ δεν αναβάθμισε την πολύπαθη πόλη. ..
….Τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση αναφέρονται και πάλι στις συμμορίες που κυριαρχούν στο κέντρο, στις αδιάβατες οδούς και συνοικίες τη νύχτα, σε σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» για την εγκληματικότητα και τους λαθραίους μετανάστες, στο δράμα των μόνιμων κατοίκων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή…
Ποιος κυβερνά λοιπόν αυτό τον τόπο, η ηγεσία του οποίου προβαίνει εδώ και χρόνια σε διαπιστώσεις και τίποτα στην πράξη δεν κάνει; Ποιος τους εμποδίζει να βάλουν τέλος στην αθλιότητα και στο τριτοκοσμικό πρόσωπο της Αθήνας;
Οι φανφαρόνοι της Αριστεράς που κατοικούν αλλού και διακηρύττουν τις ιδέες για τα δικαιώματα των μεταναστών ή η ανικανότητά τους να πάρουν αποφάσεις και μέτρα???
Αν πρόκειται για την πρώτη εκδοχή, ας παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας στον Αλέξη και στην Αλέκα, για να γνωρίζουν και οι πολίτες τι τους γίνεται…
Τρίτη περίπτωση…
…Η χώρα είναι απροστάτευτη από κάθε είδους σαλτιμπάγκους των αγορών και των πολιτικών επιλογών ξένων πολιτικών δυνάμεων…
…Υπογράψαμε το μνημόνιο που μιλάει για μέτρα 11 δισεκατομμυρίων στις χρονιές 2013 και 2014. Βγαίνει λοιπόν το ΔΝΤ και τα 11 τα κάνει 14! Στραγάλια είναι τα 3 δισεκατομμύρια σε μια οικονομία που πεθαίνει;
…Όλοι είπαν ότι το κούρεμα των ομολόγων πέτυχε και ότι η Ελλάδα, αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, το 2020 θα βρίσκεται εκεί που πρέπει.
Ξαφνικά, αναλυτές, παράγοντες, ξένοι πολιτικοί, άρχισαν να λένε ότι σύντομα θα έλθει νέο κούρεμα των ιδιωτών 50%, το οποίο, αν δεν αποδειχθεί αρκετό, τότε θα πρέπει να κουρευτεί και το χρέος προς τα κράτη (π.χ Γερμανία), αν φυσικά αυτά δεχθούν κάτι τέτοιο...
…Ποιος κυβερνά λοιπόν αυτό τον τόπο, η ηγεσία του οποίου τρώει… αμάσητη την προπαγάνδα, που για δικά τους συμφέροντα κάποιοι διακινούν; Πως θα ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, αν η αβεβαιότητα κυριαρχεί στις αγορές για το αύριο; Αν δεν υπάρξει μια σοβαρή απάντηση σε όλες αυτές τις δοξασίες;
…Εκτός και αν δεν πρόκειται για δοξασίες, αλλά υπογράψαμε στο πόδι ότι υπογράψαμε, προκειμένου να πάρουν ανάσα οι δανειστές για κάποιους μήνες…
…Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια κυβέρνηση που να κυβερνά. Και μια αντιπολίτευση, που να ξέρει τι της γίνεται, που βρίσκεται και …που πάνε τα τέσσερα.!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html