Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς με αντιπρόεδρ ο τον Ευ. Βενιζέλο!

Αυτό το σενάριο διακινούν οι βαρόνοι των ΜΜΕ

και οι αρχιερείς της ντόπιας διαπλοκής για να μη γίνουν εκλογές
Πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς με αντιπρόεδρο τον Ευ. Βενιζέλο!
Όργιο ζυμώσεων, επαφών και τηλεπικοινωνιακών συζητήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι βαρώνοι των ΜΜΕ και οι αρχιερείς της εγχώριας διαπλοκής φοβούνται την πιθανότητα ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής με όσα απαιτούν τόσο η τρόικα, όσο και οι δανειστές, γι’ αυτό σπεύδουν να προλάβουν καταστάσεις καταστρώνοντας σχέδια και σενάρια για την επόμενη ημέρα.
Το σίγουρο είναι ότι η δραματική πτώση στη δημοτικότητα του μεταβατικού πρωθυπουργού κ.Λουκά Παπαδήμου και οι αγκυλώσεις στην κυβέρνησή του δίνουν αφορμές για πολλά σχόλια που θέλει – δεν θέλει κανείς πρέπει να τα λαμβάνει υπ’ όψιν του κι ας μην είναι πιστευτά. Τις τελευταίες ώρες πάντως, οι αποκαλούμενοι κύκλοι της διαπλοκής έχουν ετοιμάσει ένα σενάριο που εξελίσσεται σαν παρτίδα σκάκι βήμα προς βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι εξέχον στέλεχος του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο κατέχει θεσμική θέση και τυγχάνει να είναι πρόεδρος επιμελητηρίου που εκφράζει πανελλαδικά συγκεκριμένη τάξη επιχειρηματιών να διακινεί το συγκεκριμένο σενάριο.
Τι προβλέπει το σενάριο; Αυτό που επιζητεί η καθεστηκυία τάξη: την αναβολή των εκλογών αλλά όχι μέσω της συνέχισης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου (σ.σ. ιδέα που απορρίπτει ήδη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επιμένοντας για εκλογές το αργότερο στις 8 Απριλίου), αλλά με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης των τριών κομμάτων που στηρίζουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου με:
  • Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά και αντιπρόεδρο το κ. Ευ. Βενιζέλο!
Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ο σκόπελος των εκλογών, θα παραχωρηθεί η πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά, θα μπει στο κύριο παιγνίδι της διακυβέρνησης και ο επόμενος –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτιμήσεις- αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμφότεροι θα δώσουν στην τρόικα τις εγγυήσεις που απαιτεί για την τήρηση των όσων πρόκειται να συμφωνηθούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης!
Μάλιστα οι αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr” αναφέρουν, ότι το εν λόγω σενάριο έχει συζητηθεί και με βαρόνους των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετοι!
Ορισμένες δε σχετικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και τις αμέσως προηγούμενες μέρες…
Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, είναι σύμφωνοι με το σενάριο τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Α. Λοβέρδος, καθώς επίσης και πρόσωπα από το στενό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας
Απομένει να δούμε, αν κι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα αποφύγει την παγίδα που του στήνουν ή αν θα επιμείνει αποφασιστικά στο αίτημά του για εκλογές άμεσα, το αργότερο στις 8 Απριλίου, κάτι το οποίο φαίνεται ότι ζητεί η πλειοψηφία του λαού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
http://olympia.gr/2012/02/08/%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%cf%8c/