Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σαμαρά φύγε !


Παντού είναι βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα κι εντός και εκτός συνόρων. Παραιτήθηκαν ήδη 6 Υπουργοί-Υφυπουργοί, άρα, προφανώς θα πάμε σε ανασχηματισμό. Όμως, τι να σώσει ο ανασχηματισμός;
Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί μας πιέζουν αφόρητα και μας σπρώχνουν στην έξοδο από το ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η άλλη αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανασυνταχθεί γίνεται αντιμνημονιακό (οι άνθρωποι που μας έφεραν το ΔΝΤ, τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, κωλοτουμπίζουν), ο Καρατζαφέρης, την έκανε με ελαφρά και ..
οι προβολείς πέφτουν στον εντελώς άπειρο Σαμαρά, που δεν κατάλαβε ότι από αντιμνημονιακός και με σοβαρές προτάσεις, θα μείνει στο τέλος, ως ο μοναδικός που θα φαίνεται ότι υποστηρίζει τα μέτρα. Τέλεια, παταγώδης, πολιτική αποτυχία.
Οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι και ανυπόμονοι και φυσικά σκέφτονται με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Κυριαρχεί η αυτοκαταστροφική (;) τάση, αυτή που προτείνει η Παπαρήγα: έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (όχι μόνο από το ευρώ) και μονομερής στάση πληρωμών.

Εκτιμούμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει το λαό, να δοκιμάσει κι αυτή τη συνταγή. Αφού το θέλει τόσο πολύ!!!

Μπορεί να αποδειχθεί εκατό φορές πιό επώδυνη, αλλά όπως λέει και το λαϊκό άσμα του Γονίδη:

"οι πληγές οι δικές μου
είναι απ΄τις επιλογές μου
και για ό,τι έχει γίνει
εγώ έχω την ευθύνη"

Αυτό θέλει σήμερα ο Ελληνικός λαός και δεν δέχεται συστάσεις ψυχραιμίας. Θέλει χρεοκοπία και παύση πληρωμών, ό,τι κι αν επιφέρει αυτό. Και το θέλει πολύ. Μια ματιά σε οποιοδήποτε blog το φανερώνει. Οι σχετικές ψηφοφορίες το ίδιο.
Επομένως, δεν έχει λόγο ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως ο "υπεύθυνος" ηγέτης, που φροντίζει να μη χρεοκοπήσουμε και λοιπά. Ο λαός θέλει να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και κανείς Σαμαράς δεν έχει το δικαίωμα να χαράξει άλλο δρόμο και να εισπράττει τα μπινελίκια των όψιμα αντιμνημονιακών και τη χλεύη των οπαδών  του. Πρέπει να μιμηθεί τους άλλους, χωρίς κανέναν ενδοιασμό για το πού θα πάει η χώρα. Ας πάει όπου θέλει. Ας πάει όπου θέλει. Ας πάει όπου θέλει. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν αποδέχεται τους πολιτικούς. Τους φτύνει, τους βρίζει, τους λοιδωρεί. Τους θεωρεί όλους προδότες. Γιατί λοιπόν δεν φεύγουν; Δε σε θέλει ο λαός, πάρ' την κάπα σου και μπρος!

Φύγε λοιπόν Σαμαρά και από την κυβέρνηση και από τη διαπραγμάτευση και από τη Βουλή και από παντού. Φύγε, πριν σε προλάβει ο Παπαδήμος