Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η Άννα φορούσε PRADA!


Η Άννα φορούσε PRADA!
Η στάση της θυμίζει δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Ισχυρίζεται οτι επιχειρεί και πασχίζει για να εκσυγχρονίσει την Παιδεία αλλά δεν φαίνεται να επιταχύνει τους στόχους τους οποίους η ίδια έθεσε. Μάλλον το ψειρίζει... Η κ. Άννα Διαμαντόπουλου κινείται με αργά αλλά  καθόλου σταθερά βήματα, αγκιστρωμένη σε μια ξεπερασμένη παλαιοκομματική αντίληψη κι ας φοράει CΗANEL και PRADA. Ανακατεύει τους πειραματικούς σωλήνες του πολιτικού της εργαστηρίου με άγνωστα υλικά και εύχεται να πετύχει η συνταγή παριστάνοντας την συμμαθήτρια(όχι ηλικιακά πάντως) του Χάρι Πότερ.
Η κ. Γιαννάκου πριν απο μερικά χρόνια είχε πει οτι όσοι δεν καταφέρνουν να πιάσουν την βάση του “10” δεν θα μπορούσαν να περάσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή. Η απόφαση έφερε αναστάτωση και οργή κυρίως απο την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει για αναλγησία την κ. Μαριέτα, όχι γιατί είχε κόψιμο για τους μαθητές, αλλά κυρίως γιατί κάποιες σχολές όπως για παράδειγμα η σχολή αργαλειών και μπιμπελό θα έκλειναν. Και γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούσαν να νοικιάσουν τις γκαρσονιέρες τους ή κάποιες καφετέριες θα έβαζαν λουκέτο. Αυτά τα συμφέροντα είχε προστατέψει η κ. Διαμαντόπουλου τότε. Ομορφιές!
Και έρχεται η ίδια σήμερα να μας πει οτι υπάρχει ανάγκη κάποιες σχολές κυρίως των ΤΕΙ θα πρέπει τελικά να κλείσουν. Ψέματα, πολιτικαντισμοί και κοροϊδία του ελληνικού λαού ένεκα της ψήφου του ιδιοκτήτη καφετέριας και του ιδιοκτήτη γκαρσονιέρας.
Δεν πάει όμως έτσι. Και σήμερα η κ. Άννα έχει χάσει την μπάλα. Σε μια εποχή που ο χώρος της Παιδείας χρειάζεται την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης και της κοινωνίας για ουσιαστική αναδιάρθρωση. Αλλά πως είναι δυνατόν να πειστούν οι πολίτες στα όσα ακούνε απο την Υπουργό Παιδείας; Πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα άραγε;
Δεν ξέρω αν ταράζεται ο σοσιαλιστικός ύπνος της εν λόγω κυρίας. Δεν γνωρίζω καν αν θέλει να κάνει τις αλλαγές, δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θέλει να μετέχει σε μια Κυβέρνηση τα μέτρα και της συμπεριφορές της οποίας δεν πιστεύει. Αυτό που μετράει είναι οτι τα έχει κάνει μούσκεμα. Και εν τέλει πόσο λεφτά δόθηκαν φέτος για το εκπαιδευτικό σύστημα; Τι έλεγε η ίδια προεκλογικά; Και ως προς τις πρακτικές της κ. Διαμαντόπουλου δεν θα πω τίποτα απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα απο το indymedia:
“Τι φόβος, αλήθεια, είναι αυτός της Διαμαντοπούλου!Όλα ελεγχόμενα!Επέλεξε σχολεία,επέλεξε και τους μαθητές!35! Και μετά τους μάζεψε μυστικά στα μουλοχτά,στο Μετρόπολις. Τους είχαν μάλιστα πει ότι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις μόνο από λίστα!!! επιλεκτική και για λίγους εκλεκτούς η δημοκρατία τους. Έφεραν και τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν 3-4 μαθητές που δεν ήταν της επιλογής τους να μπουν στη συζήτηση. Κι έπειτα, την φυγάδευσαν από το πίσω πορτάκι του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ....”
 Τάκης Χατζής