Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Όλοι πλέον (...ελπίζω!) έχουν καταλάβει  ότι το μνημόνιο δεν “βγαίνει” και η μετά-μνημονίου Ελλάδα θα είναι ακόμα χειρότερη από την σημερινή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει, είναι κατώτερη των περιστάσεων και γράφει μία πολύ μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Ενώ στην αρχή της θητείας της, μετά από την πραγματικά μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, έδειχναν ότι θα κολλήσουν στις καρέκλα τους τουλάχιστον για μία τετραετία, τώρα τελευταία τα πράγματα αλλάζουν.

Έτσι στην αρχή υπόσχονταν αποτελέσματα της σωστής(!) πολιτικής τους το 2015.
Μετά άρχισαν να μιλάνε για το 2013 και προσφάτως για το 2012 όπου υπόσχονται ότι θα βγούμε επιτυχώς(!) στις αγορές, θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη(!), θα μειωθεί η ανεργία(!) και γενικά... θα “είμαστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα”!

Τώρα ο Παπακωνσταντίνου άρχισε να προβλέπει επιτυχή έξοδο στις αγορές στο τέλος του 2011!

Όσο αιθεροβάμων και να είναι κάποιος, όσο και να ζει “στον κόσμο του”, όσο ανίκανος κι αν είναι να καταλάβει τι γίνεται γύρω του, όσο κι αν δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, όλα αυτά είναι πολύ μεγάλες προσδοκίες!

Επειδή λοιπόν όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις για “ρόδινο” μέλλον είναι εντελώς ανεδαφικές, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι δεν πρόκειται απλά για λόγια του αέρα αλλά για παρακαταθήκη για το μέλλον.

Βλέπουν ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες (προσωπικά θεωρώ ότι θα γίνουν πριν το φθινόπωρο) και αυτές οι υποσχέσεις που προφανώς δεν θα πραγματοποιηθούν θα είναι η σημαία τους στην αντιπολίτευση.

Είναι 100% σίγουρο ότι η ανάκαμψη δεν θα έρθει τόσο σύντομα.
Είναι σίγουρο ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει ανάκαμψη τόσο άμεσα και μάλιστα με την εφαρμογή του “σωτήριου” μνημονίου.
Απλά προετοιμάζουν ήδη την αντιπολιτευτική τους πολιτική!

Προς επίρρωσιν των παραπάνω και επιβεβαίωση των εκλογικών σεναρίων, έχουμε τις δηλώσεις-υποσχέσεις για μείωση των διοδίων (Σουφλιά τ' ακούς; έτσι κάνει ο κόσμος όταν πάει για εκλογές!), την παροχή προνομίων στα παιδιά των αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον και ότι άλλο παρουσιαστεί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Για να μην παρεξηγηθώ, σαφώς και τα παραπάνω έπρεπε να γίνουν και έχουν καθυστερήσει. Απλά η συγκυρία φαίνεται λίγο ύποπτη.

Κάποιοι κάνουν ακόμα προσπάθειες να κερδίσουν και τις επόμενες εκλογές και να κρατήσουν τις καρέκλες τους.
Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι είναι αδύνατον μετά από όσα έχουν κάνει και όσα έρχονται ακόμα, να παραμείνουν στην κυβέρνηση όσο “ζώα” και να μας θεωρούν!

Το θέμα είναι ότι κανένας από τους πολιτικούς δεν θέλει να προκαλέσει τις εκλογές.

Έτσι όλοι περιμένουν τον “αστάθμητο” παράγοντα ο οποίος εντελώς “τυχαία” θα μας οδηγήσει στις κάλπες.

Δύο πιθανότητες υπάρχουν, τουλάχιστον για την ώρα.

Είτε η τρόικα δεν θα μας δώσει την επόμενη δόση του δανείου (πράγμα πολύ πιθανό), η κυβέρνηση θα τα φορτώσει στην αντιπολίτευση που δεν συναινεί και δεν στηρίζει ούτε αναγνωρίζει ως μονόδρομο την πολιτική της, οπότε... πάμε σε εκλογές για να πάρουμε νέα εντολή από τον λαό.

Είτε το ΣτΕ θα αποφασίσει ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό (η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο) και πάλι η κυβέρνηση θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση για την μη-ψήφιση του μνημονίου στην βουλή ώστε να μαζευτούν πάνω από 180 ψήφοι, οπότε... πάμε σε εκλογές για να πάρουμε νέα εντολή από τον λαό.

Απλά, λιτά και με συνοπτικές διαδικασίες οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ!

Απλή κοινή λογική...