Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέα πιο «Δυνατή Βόμβα» από δημοσιογράφο του Canal+ για Παπανδρέου - Στρος Καν


Δήλωση «βόμβα» φέρεται να πραγματοποιεί σε ελληνικό περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο ένας εκ των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ την ερχόμενη Κυριακή με τίτλο: 
«Ένας χρόνος με τον Ντομινίκ Στρος Καν».

Ο συντελεστής του ντοκιμαντέρ Νικολά Εσκουλάν δηλώνει ότι:  
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν από τον Οκτώβριο του 2009, αμέσως μετά την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων και όχι από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όπως αρχικά είχε... δημοσιευθεί στην εφημερίδα « Η Καθημερινή» στις 20 Φεβρουαρίου 2011. 
Σύμφωνα με εκείνη τη διαρροή ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Ντομινίκ Στρος Καν την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον Δεκέμβριο του 2009. 
Η αποκάλυψη είχε δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα όπως για παράδειγμα «με ποιο σκεπτικό ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέφυγε άμεσα στην λύση του ΔΝΤ, χωρίς πρώτα να εξετάσει μία ευρωπαϊκή λύση»
Τίποτα από όλα αυτά, δεν θα αποδειχθεί είναι το πιθανότερο, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύστερα από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από τις διαρροές στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και τις «παρεξηγήσεις» σχετικά με τον επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν, ζήτησε να μην υπάρξει συνέχεια από το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το Canal+.
Πέραν αυτού ελέγχεται πλήρως η αξιοπιστία των λεγομένων του Νικολά Εσκουλάν. 
Στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009 βασισμένος στη σχέση του με τον Στρος Καν δεν συζητούσε την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά την περίπτωση να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στις αγορές και στις διεθνείς τράπεζες για δανειοδότηση με κάποιου τύπου εγγυήσεις από το ΔΝΤ, στο οποίο ούτως ή άλλως η Ελλάδα ήταν μέλος και πλήρωνε φυσικά τη συνδρομή της.
Άλλωστε σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του newscode.gr ο Ντομινίκ Στρος Καν στο ίδιο ντοκιμαντέρ λέει και άλλα πολύ ωραία στους συντελεστές όπως: «Οι Έλληνες είναι μέσα στα σκα…α και πολύ μάλιστα…».

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Newscode