Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μας Δουλεύουν

The bondholder

Μας δουλεύουν άγρια. Η υποβάθμιση έριξε τον Dow Jones και εδώ το βλέπουν σαν να μην έγινε τίποτα (άρθρα παρακάτω). Η Moody s βλέπει, ύφεση, ανεργία και πρόβλημα με το χρέος και το υπουργείο μιλεί για μια πρόοδο που τώρα όλοι ξέρουν ότι δεν είναι αληθινή. Δισεκατομμύρια μπήκαν στα έσοδα από έκτατους φόρους και μη απόδοση ΦΠΑ (αυτό και αν είναι δημιουργική λογιστική) και έξοδα που έγιναν αλλά δεν πληρώθηκαν δεν λογιστικοποιήθηκαν (άλλη όψη δημιουργικής λογιστικής.). Αυτά είδε η Moody s και έφριξε. Έτσι υποβάθμισε την χώρα.

Μην περιμένετε αρνητικά σχόλια από την τρόικα μέχρι η ΕΚΤ να έχει μαζέψει αρκετά ομόλογα και οι Ελληνικές Τράπεζες να έχουν υποθηκεύσει τα καλύτερα δάνεια τους. Μάλλον τον Οκτώβριο θα αρχίσουν τα ΝΤΑΟΥΛΙΑ.

Και τότε θα είναι αργά για τον λαό.

Treasuries Pare Losses as Stocks Fall on Downgrade of Greece

June 14, 2010, 4:25 PM EDT

By Susanne Walker

June 14 (Bloomberg) — Treasuries pared losses as stocks erased gains after Moody’s Investors Service cut the rating of Greece to below investment-grade.

“It was Greece’s downgrade, then the markets started to reverse,” said Tom Roth, senior Treasury trader in New York at Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.

Αντίδραση υπουργείου

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στην είδηση για την υποβάθμιση από τον διεθνή Οίκο. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η σημερινή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά κανένα τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Όλες οι διαφορετικές διαρθρωτικές δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας υλοποιούνται κανονικά και πολλές είναι ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η δε πορεία του χρέους, παρότι σήμερα ανοδική, αναμένεται να αποκλιμακωθεί από το 2013 και ίσως και νωρίτερα εφόσον φαίνεται να διαμορφώνονται σταδιακά πιο ευνοϊκές συνθήκες.»


http://olympia.gr/2010/06/15/%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD/