Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αναγνώστης γράφει για τα επεισόδια στο ΠΑΣΟΚ Ν. Ελβετίας

Σήμερα ντράπηκα που είμαι Έλληνας

Αγαπητό ANTINEWS

Γράφω για κάτι που έζησα απόψε πριν λίγη ώρα. Δεν έχω επικοινωνήσει ξανά μαζί σας, σας διαβάζω αν και διαφωνώ πολιτικά σε πολλά πράγματα, δεν ξέρω όμως που αλλού να το πω και να ακουστεί. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η κατρακύλα που μας έχουν ρίξει σαν λαό. Νιώθω ότι χάνουμε κάθε μέρα την αξία μας όχι απλά ως χώρα αλλά ως άνθρωποι. 

Οδηγούσα και στο ύψος της Ν. Ελβετίας είδα αναμπουμπούλα και την κυκλοφορία να έχει σταματήσει. Βγήκα από το αυτοκίνητο να δω τι γίνεται και είδα ότι υπήρχε κόσμος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που ήταν εκεί, κάποια τοπική προφανώς και είδα ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να χτυπιούνται μεταξύ τους με μίσος! Πραγματικό μίσος και λύσσα! Δεν ξέρω για ποιό λόγο ούτε τι είχε προηγηθεί. Ήταν όμως άνθρωποι σοβαροί πενηντάρηδες και εξηντάρηδες που δεν θα σου πήγαινε το μυαλό ότι θα τους έβλεπες σ’ αυτή την κατάσταση.

Γιατί συγκλονίστηκα; Γιατί αυτές οι δύσκολες στιγμές θα έπρεπε να μας βρουν όλους ενωμένους και ειδικά αυτούς τους ανθρώπους να δίνουν το καλό παράδειγμα, αφού έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και έχουν περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις, δικτατορίες κλπ. Εγώ είμαι 35 χρονών και προσπαθώ να μην το βάλω κάτω αφού σκέφτομαι ότι οι πατεράδες μας πέρασαν πιο δύσκολες εποχές αλλά τα κατάφεραν.

Πως αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν παράδειγμα όχι σ’ εμάς, αλλά σε εικοσάχρονα παιδιά που τώρα μαθαίνουν τη ζωή; Πως αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι πολιτικοποιημένοι και δε με νοιάζει σε πιο κόμμα ανήκουν αφού σίγουρα και στη ΝΔ τα ίδια θα συμβαίνουν. Αλλά αν στα κόμματα μεταξύ τους δε μπορούν να ενωθούν τότε πια ελπίδα έχουμε για το μέλλον;

Ναι, ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου γιατί είχα βαρεθεί τις σκάρτες προσωπικότητες, τους Αλογοσκούφηδες και τις Ντόρες. Σήμερα απογοητεύτηκα γιατί σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι έβγαιναν με σημαιούλες και τον αποθέωναν αλλά δεν κατάλαβαν λέξη από όσα είπε. Αν τους βλέπατε θα καταλαβαίνατε.

Παρακαλώ αν το δημοσιεύσετε μην αναγράψετε τα στοιχεία μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αναγνώστης

http://www.antinews.gr/?p=50392