Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Με spreads Αργεντινής η Ελλάδα - Ρεκόρ στα CDS στις 950 μ.β., spread 1600 μ.β. στην 3ετία και αποδόσεις 19,5% - Νέα πτώση στο ΧΑ 3%


(upd8)Αποδόσεις , spreads, CDS , τιμές που χαρακτηρίζουν μια χώρα χρεοκοπημένη εμφανίζει η Ελλάδα. Τα spreads και CDS της Ελλάδας ήταν παρόμοια με χωρών όπως η Αργεντινή που χρεοκόπησε. Η Ελληνική αγορά δεν υφίσταται στα ομόλογα δεν υπάρχουν τιμές εδώ και 2,5 εβδομάδες στην ΗΔΑΤ, το ΧΑ είναι απαξιωμένο τα spreads στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα στις 1600 μονάδες ειδικά στην 3ετία. Αυτό δεν είναι αγορά. ..
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προσδιορισμός του spread αυτή την περίοδο είναι δύσκολη. Στην 10ετία υπήρξε τράπεζα που έθεσε ενδεικτικές τιμές αγοράς και πώλησης σε ένα τεράστιο εύρος που θεωρητικά προσδιόριζε το spread στις 1077 μονάδες βάσης. Ωστόσο το ορθό είναι ότι μόνο στα ομόλογα που γίνονται πράξεις έστω και μια πράξη μπορεί να προσδιοριστεί το spread.
Ενδεικτικό της στρέβλωσης είναι ότι με βάση την τιμή αγοράς στην 10ετία έφθασε η απόδοση 45%.
Γεγονός είναι πάντως ότι η μικρή Ελλάδα προκαλεί μεγάλα προβλήματα και κινητοποιεί το διεθνές οικονομικό σύστημα. Συνεδριάζουν G7 για την Ελλάδα, η ΕΚΤ με 47 τράπεζες ενώ πραγματοποιείται και η σύνοδος κορυφής σήμερα το βράδυ για την Ελλάδα. Πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από την ΕΚΤ ή συντονισμένη παρέμβαση από την ΕΚΤ και άλλους διεθνείς μηχανισμούς. Η μικρή Ελλάδα προκαλεί domino effect στην Ευρώπη και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Διαβάστε περισσότερα στο bankingnews.gr